Reklaam sulgub sekundi pärast

Gurmeekokandusest loobunud Orm Oja: ma ei viitsi spinatitolmu faasanikintsude peale raputada

Brit Suurraid

Orm Oja
Orm Oja — FOTO: Pressimaterjalid

Aastaid endale gurmeekokana tipprestoranides nime teinud Orm Oja on tänaseks võtnud uue suuna ja fine diningu minevikku jätnud. Kuigi ta vahel igatseb seda, tunneb ta, et selliste restoranide jaoks on praegu Eestis vale aeg.

Tänaseks 15 aastat kokana töötanud Orm Oja karjäär on muljetavaldav - stardipauk luksuslikust aasia restoranist Chedi ja aastatepikkune töö NOA peakokasaalis tegid temast kahtlemata hiilgava gurmeekoka, kes sättis pinsettidega mikroürte taldriku peale ja oskas roogasid piinliku täpsusega iga kord identselt teha. Tänaseks aga on ta suunda muutnud ja keskendub hoopiski robustsemale toidutegemisele ning elamuste pakkumisele, mis viivad iga restoranikülastaja justkui reisile. Tema vedada on kaks vanalinnas asuvat itaalia restorani, mis asuvad teineteisest üle tee - La Cucina di Orm Oja ja La Pizzeria di Orm Oja. Nüüd valmistub ta avama ka kolmandat restorani, aga hoopis teise suunitlusega.