Eesti parim pagar

Kolmapäeviti21.30

1. saate retseptid

14.02.2019

Kullafond

Osalejad said ülesandeks küpsetada enda nn visiitkaart, ehk midagi, mis kõige paremini õnnestub ja osalejat enim iseloomustab.

1. Carolyni šokolaadikook

Biskviit:
50g kakaopulbrit (nt Fazer)
200g keevat vett
170g suhkur
150g nisujahu (Veski Mati)
1tl küpsetuspulber
100g toiduõli
6 muna
soola

Täidis:
200g vaarikad
300 g Alma vahukoor
250g mascarpone
150g suhkur

Kreem:
300g tume śokolaad (nt bitter 56%)
200g Alma vahukoort
30g võid

Kaunistamiseks:
50g mustikaid
150 g vaarikaid
20g füüsal
münt

 

2. Elleni apelsini-kardemoni keeks:

3 muna (võiks olla rõõmsate kanade munad)
2 dl suhkrut (DanSukker)
3 tl kardemoni (Santa Maria)
1 tl vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl nisujahu (Veski Mati)
100g Alma Eesti või 82%
1 dl värskelt pressitud apelsini mahla või vett
ühe apelsini koor

Katteks:
1 dl Grand Marnieri
1 dl vett
1 dl suhkrut umbkaudselt

Kaunistuseks:
1 Apelsin
kumkvaadid 5tk

Suhkruniidiks:
250 g suhkrut
80 ml vett

 

3. Kaijaliina Pavlovast inspireeritud kook

400g Viola toorjuustu
200ml Alma vahukoort
5spl suhkur
4lehte zelatiini
0,5tl sidrunhapet
0,5spl vaniljesuhkurt

50g suhkur
50g muna/ehk 1 muna
20g munakollast. võtan allolevast 3 munast allesjääva kollase
75g Alma Eesti või 82%
60g naturaalset astelpaju mahla
3 munavalget
1tl sidrunimahl
150g tuhksuhkurt
1spl tärklist

130g naturaalset astelpaju mahl
80g suhkurt
3 tk lehtzelatiin
mustikaid 50-70g
mõned maasikad, 5tk mini apelsiini e kumkvaati
sidrun meliss, kuivatatud  rukkilille puru

 

4. Kristiina “Brita kook”

Põhi:
100g Alma Eesti või 82%
1dl suhkrut
2 munakollast
1dl Alma piima
1,5 dl jahu (Veski Mati)
2 tl küpsetuspulbrit
mandliessentsi

Besee:
2 munavalget
1,5 dl suhkrut
50 g mandlilaaste

Vahele:
200g vaarikaid ja kultuurmustikaid
2 dl 35%list Alma vahukoort
300g Alma maitsestamata kohupiimakreem
3 sl suhkrut
0,5 tl vaniljepastat

 

5. Lea õunakook

500ml Alma piima
500g nisujahu (Veski Mati)
200g suhkrut
2muna
5 haput õuna
1tl soola
100g Alma Eesti või 82%
50g pärmi (Veski Mati)
Kaunistuseks tuhksuhkrut ja õunaviile

 

6. Liina beseerull vaarikatega

6 munavalget
300g suhkrut
100g mandlilaaste
1 tl maisitärklist
Näpuotsaga soola
400g vaarikaid (võivad olla külmutatud)
400ml Alma vahukoort
Kaunistuseks piparmündilehti

 

7. Meidi šokolaadikook a la Ferrero Rocher

Põhi:
100 g metspähklijahu (või 200 g metspähkleid retsepti peale kokku)
120 g nisujahu (Veski Mati)
2 tl küpsetuspulbrit
210 g pruuni suhkrut (rafineerimata roosuhkur)
3 sl kakaopulbrit (ilma suhkruta)
0,5 tl soola
3 toasooja M muna
100 ml 2,5% Alma piima
90 ml rapsiõli
100 ml kanget kohvi (=2 kuhjaga tl jahvatatud kohvi + 100 ml vett)
2 tl vanillsuhkrut

Kreem:
200 g pehme Alma Eesti või 82%
100 g tumedat šokolaadi (56% Kalev Bitter)
300 g piimašokolaadi
100 ml 35% koort
100 g hakitud metspähkleid
150 g vahvleid (nt Kooli omad vanilliiniga)

Kaunistus:
8 tk Ferrero Rocher kommid
100 g sulatatud piimašokolaad

 

8. Noeli kohupiimatort

Biskviit:
6 muna
180g suhkrut
180g jahu (Veski Mati)

Kreem:
150g toorjuustu
2dl 35% Alma rõõska koort
400g Alma vanillikohupiimakreemi
3sl suhkrut

Karamell:
100g suhkrut
2sl vett

Värsked marjad:
200g maasikaid
200g vaarikaid
200g mustikaid

Lisaks Alma võid, jahu (Veski Mati) ning niisutamiseks mahla.

 

9. Sandra trühvli unelm

Põhi:
150g nisujahu (Veski Mati)
30g kakao Fazer
70g suhkur
100g külma võid
1 munakollane
3spl külma vett

Trühvel:
200ml Alma vahukoor
200g Kalevi tume küpsetussšokolaad (70%)
2spl valget rummi

Püree:
100g vaarikaid
100g külmutatud kirsse
3spl suhkur
2spl sidrunimahla
3g agar-agar

Pähklilaastud:
0,25dl kreeka pähklid
0,17dl suhkur
17g või
0,67spl nisujahu (Veski Mati)
0,3spl Alma piima

Kaunistused:
400-500g vaarikaid
2spl külmkuivatatud vaarikad
1spl külmkuivatatud rabarber
10tk füüsal

 

10. Jorma vürtsikilurull

250 g nisujahu (Veski Mati)
3 g soola
25 g pärmi (Veski Mati)
10 g suhkrut
15 g Alma Eesti või 82%
12 g vett

Täidis:
25 g oliiviõli
40 g parmesani
6 g küüslauku
18 g maapähkleid
20 g porgandit
25 g nõgest või spinatit
15 g rukolat
10 g sidrunimahla
sidrunikoort
20 g tilli
50 g vürtsikilufileed

määrimiseks muna, vett, kaunistamiseks tilli

Täidis

  1. riivi porgand
  2. blenderda toorained väljaarvatud  riiivitud porgand

Biskviit:
Toasoe vesi ja pärm segada
Kuivained segada
Sega vedelikule pool kuivaineist siis toasoe või
Lisa jahu juurde et oleks siidine ja lööb lahti kaussi küljest.
Lase 10 min puhata
Rulli taigen lahti
Määri täidisega
Raputa peale riivitud porgand
Rulli ja tõsta küpsetuspaberi peale
Lõika kääridega pikkupidi pooleks ja punu
Määri kanamunaga ja lase kerkida
Küpseta 180 – 200 juures 20 – 25 min
Kaunista hakitud tilliga