Reklaam sulgub sekundi pärast

1. saate retseptid

Kullafond Osalejad said ülesandeks küpsetada enda nn visiitkaart, ehk midagi, mis kõige paremini õnnestub ja osalejat enim iseloomustab. 1. Carolyni šokolaadikook Biskviit: 50g kakaopulbrit (nt Fazer) 200g keevat vett 170g suhkur 150g nisujahu (Veski Mati) 1tl küpsetuspulber 100g toiduõli 6 muna soola Täidis: 200g vaarikad 300 g Alma vahukoor 250g mascarpone 150g suhkur Kreem: 300g tume śokolaad (nt bitter 56%) 200g Alma vahukoort 30g võid Kaunistamiseks: 50g mustikaid 150 g vaarikaid 20g füüsal münt   2. Elleni apelsini-kardemoni keeks: 3 muna (võiks olla rõõmsate kanade munad) 2 dl suhkrut (DanSukker) 3 tl kardemoni (Santa Maria) 1 tl vanillisuhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 3 dl nisujahu (Veski Mati) 100g Alma Eesti või 82% 1 dl värskelt pressitud apelsini mahla või vett ühe apelsini koor Katteks: 1 dl Grand Marnieri 1 dl vett 1 dl suhkrut umbkaudselt Kaunistuseks: 1 Apelsin kumkvaadid 5tk Suhkruniidiks: 250 g suhkrut 80 ml vett   3. Kaijaliina Pavlovast inspireeritud kook 400g Viola toorjuustu 200ml Alma vahukoort 5spl suhkur 4lehte zelatiini 0,5tl sidrunhapet 0,5spl vaniljesuhkurt 50g suhkur 50g muna/ehk 1 muna 20g munakollast. võtan allolevast 3 munast allesjääva kollase 75g Alma Eesti või 82% 60g naturaalset astelpaju mahla 3 munavalget 1tl sidrunimahl 150g tuhksuhkurt 1spl tärklist 130g naturaalset astelpaju mahl 80g suhkurt 3 tk lehtzelatiin mustikaid 50-70g mõned maasikad, 5tk mini apelsiini e kumkvaati sidrun meliss, kuivatatud  rukkilille puru   4. Kristiina "Brita kook" Põhi: 100g Alma Eesti või 82% 1dl suhkrut 2 munakollast 1dl Alma piima 1,5 dl jahu (Veski Mati) 2 tl küpsetuspulbrit mandliessentsi Besee: 2 munavalget 1,5 dl suhkrut 50 g mandlilaaste Vahele: 200g vaarikaid ja kultuurmustikaid 2 dl 35%list Alma vahukoort 300g Alma maitsestamata kohupiimakreem 3 sl suhkrut 0,5 tl vaniljepastat   5. Lea õunakook 500ml Alma piima 500g nisujahu (Veski Mati) 200g suhkrut 2muna 5 haput õuna 1tl soola 100g Alma Eesti või 82% 50g pärmi (Veski Mati) Kaunistuseks tuhksuhkrut ja õunaviile   6. Liina beseerull vaarikatega 6 munavalget 300g suhkrut 100g mandlilaaste 1 tl maisitärklist Näpuotsaga soola 400g vaarikaid (võivad olla külmutatud) 400ml Alma vahukoort Kaunistuseks piparmündilehti   7. Meidi šokolaadikook a la Ferrero Rocher Põhi: 100 g metspähklijahu (või 200 g metspähkleid retsepti peale kokku) 120 g nisujahu (Veski Mati) 2 tl küpsetuspulbrit 210 g pruuni suhkrut (rafineerimata roosuhkur) 3 sl kakaopulbrit (ilma suhkruta) 0,5 tl soola 3 toasooja M muna 100 ml 2,5% Alma piima 90 ml rapsiõli 100 ml kanget kohvi (=2 kuhjaga tl jahvatatud kohvi + 100 ml vett) 2 tl vanillsuhkrut Kreem: 200 g pehme Alma Eesti või 82% 100 g tumedat šokolaadi (56% Kalev Bitter) 300 g piimašokolaadi 100 ml 35% koort 100 g hakitud metspähkleid 150 g vahvleid (nt Kooli omad vanilliiniga) Kaunistus: 8 tk Ferrero Rocher kommid 100 g sulatatud piimašokolaad   8. Noeli kohupiimatort Biskviit: 6 muna 180g suhkrut 180g jahu (Veski Mati) Kreem: 150g toorjuustu 2dl 35% Alma rõõska koort 400g Alma vanillikohupiimakreemi 3sl suhkrut Karamell: 100g suhkrut 2sl vett Värsked marjad: 200g maasikaid 200g vaarikaid 200g mustikaid Lisaks Alma võid, jahu (Veski Mati) ning niisutamiseks mahla.   9. Sandra trühvli unelm Põhi: 150g nisujahu (Veski Mati) 30g kakao Fazer 70g suhkur 100g külma võid 1 munakollane 3spl külma vett Trühvel: 200ml Alma vahukoor 200g Kalevi tume küpsetussšokolaad (70%) 2spl valget rummi Püree: 100g vaarikaid 100g külmutatud kirsse 3spl suhkur 2spl sidrunimahla 3g agar-agar Pähklilaastud: 0,25dl kreeka pähklid 0,17dl suhkur 17g või 0,67spl nisujahu (Veski Mati) 0,3spl Alma piima Kaunistused: 400-500g vaarikaid 2spl külmkuivatatud vaarikad 1spl külmkuivatatud rabarber 10tk füüsal   10. Jorma vürtsikilurull 250 g nisujahu (Veski Mati) 3 g soola 25 g pärmi (Veski Mati) 10 g suhkrut 15 g Alma Eesti või 82% 12 g vett Täidis: 25 g oliiviõli 40 g parmesani 6 g küüslauku 18 g maapähkleid 20 g porgandit 25 g nõgest või spinatit 15 g rukolat 10 g sidrunimahla sidrunikoort 20 g tilli 50 g vürtsikilufileed määrimiseks muna, vett, kaunistamiseks tilli Täidis
  1. riivi porgand
  2. blenderda toorained väljaarvatud  riiivitud porgand
Biskviit: Toasoe vesi ja pärm segada Kuivained segada Sega vedelikule pool kuivaineist siis toasoe või Lisa jahu juurde et oleks siidine ja lööb lahti kaussi küljest. Lase 10 min puhata Rulli taigen lahti Määri täidisega Raputa peale riivitud porgand Rulli ja tõsta küpsetuspaberi peale Lõika kääridega pikkupidi pooleks ja punu Määri kanamunaga ja lase kerkida Küpseta 180 - 200 juures 20 - 25 min Kaunista hakitud tilliga