Reklaam sulgub sekundi pärast

7. saate retseptid

1. Sandra jõulukarussell Taigen: 230g Dansukkeri tume siirup 170g suhkur 2spl jahvatatud kaneel 3tl jahvatatud nelk 2spl jahvatatud kardemon 2tl jahvatatud kuivatatud ingver 1 apelsini koor 0,25 muskaatpähkel 250g Alma Eesti või 2 muna 600g jahu (Veski Mati) 2tl sooda jahu vormimiseks Glasuur: 100g munavalge 350g tuhksuhkur 0,5tl sidrunhape Karamell: 400g suhkur 120ml külma vett Kaunistused: punased M&M šokolaadikommid erisuuruses hõbedased pallid kõrred 2. Kristiina “Jõulumaagia” Piparkoogitainas: 250 g tumedat siirupit (Dansukker) 120 g suhkrut Kuni 1 pk piparkoogimaitseainet (Santa Maria või Meira) 250 g Alma Eesti võid 2 muna 600 g jahu (Veski Mati) 2 tl soodat Suhkruglasuur: 250 g Royal Icing pulbrit 40 g vett Kuumuta potis siirup keemiseni koos suhkru ja piparkoogimaitseainega. Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lase veidi jahtuda ja klopi juurde munad. Sega sooda jahuga ja lisa segades siirupisegule. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia järgmise päevani külmikus. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika piparkoogivormidega välja soovitud kujundid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 6- 9 minutit. Suhkruglasuuri tegemiseks lisa Royal Icing pulbrile vesi ning vahusta segu 7-10 min. 3. Liina piparkoogimaja 2dl Dansukkeri tumedat suhkrusiirupit 2dl suhkrut 1spl jahvatatud kardemoni 1pk piparkoogimaitseainet 250g Alma Eesti võid 2 muna 600g nisujahu (Veski Mati) 2 tl söögisoodat Akende jaoks ilma täidiseta karamellkomme ca 50g Glasuur: 1 munavalge 400-650ml tuhksuhkrut 4. Noeli küpsisemaja Koostisosad: 300g + 200g suhkrut 300g Alma Eesti võid 3 munakollast 3 munavalget 600g jahu (Veski Mati) 300g tuhksuhkrut Maitse järgi kaneeli Maitse järgi tšillit 1 või vanilje essents 1.Sega köögikombainis või ja suhkur ja siis lisa ka essents ja munakollased ja ka kaneel ja tšilli. 2.Lisa sõelutud jahu vähe haaval. 3.Kui tainas tundub valmis kileta see ja pane külmkappi vähemalt pooleks tunniks. 4.Samal ajal vahusta munavalged ja kui need on juba ilusasti vahus, hakka lisama vähe haaval tuhksuhkrut ja lisa nii kaua kui saavutad meeldiva konsistensi. 5.Kui tainas on külmkappis piisavalt olnud, siis võtta see välja ja hakka sellest ettevaatlikult kahe küpsetamispaberi vahel tainast voolima( see pole väga kergelt voolitav ja on kerge, et mureneb) ja tee sellest oma soovitud vormid. 6.Pane küpsised eelsoojendatud 170 kraadisesse ahju umbes kümneks minutiks. 7.Kui küpsised on valmis, lase neil jahtuda ja ära puudu neid enne jahtumist kuna need muidu murduvad. Kui on jahtunud võid munavalgetest tehtud klasuuriga kaunistada ja peale joonistada küpsistele. 8.Et teha karamelli, näiteks maja jaoks, võtta 200g suhkrut ja pane madalale tulele ja ära seda enam sega ja katsu kuni näed, et suhkrust on saanud pruunikas mass ehk karamell(ära lase liiga pruuniks, muidu kõrbeb põhja).Sellega saad maja kokku liimida(ole ettevaatlik sellega kuna karamell on väga kuum ja teeb väga haiget kui sattub nahale või isegi riietele.