Eesti parim pagar

Nähtav TVPlay.ee

2. saate retseptid

21.02.2019

Saate “Eesti parim pagar” teine episood lahendab igavese probleemi “Mida täna süüa teha?”. Saates valmistati tõeliselt hõrgutavaid soolaseid küpsetisi.

1. Jorma suitsulõherull

pestud porgand 250 g
sool 3 g
suitsuaroomi vedelik 5 g
rapsiõli 6 g
valgeveiniäädikas 3 g
sidrunimahl 20 g
Viola toorjuust 150 g
majonees 100 g
till 20 g
Alma rõõsk koor 100 g
minispinat 20 g

Kaunistuseks:
Viola toorjuust 100 g
creme fraiche 100 g
musta pipart
porgandit 20 g
merikapsas seesamiseemnetega 30 g
sidrun 100 g

Biskviit:
4 muna
50 g nisujahu (Veski Mati)
25 rukkikroovjahu (Veski Mati)
30 g kartulitärklist
küpsetuspulbrit 3 g
sool 2 g
Alma piim 100 ml
1 köögiviljapuljongikuubik

 

2. Carolyni rull spinati ja kanaga

Rull:
Alma 600 g piim
6 suurt muna
120g nisujahu (Veski Mati)
100g riivitud juustu
soola, cayenne pipar

Täidis:
150g värsket spinatit
250g ricotta kohupiim
400g suitsutatud broilerikintsuliha
murulauk
2-3 spl õli
soola, pipar
200g Viola toorjuustu

 

3. Elleni munarull

8 muna
4spl Alma täispiima (3,8-4,2%)
sool
pipar
spinati lehti

Täidis:
150g inglise pärast toorsuitsupeekonit (Saaremaa)
pool valgest sibulast (pigem keskmine)
1 tomat
õli
0,5 tl
0,5 tl soola
0,5 tl tüümiani
150g Viola sulatatud juustu või toorjuustu määrimiseks
värskeid kukeseeni a’ la 75g

Katteks:
150g  Viola maitsestamata toorjuustu
200ml Alma vahukoort (35%)
sool, pipar
küüslauguküüs
väike peotäis värsket rohelist sibulat

 

4. Kaijaliina soolane rullbiskviit

4 muna
75g täisterajahu (Veski Mati)
30g kartulitärklis
2tl küpspulber
2g soola
1 väike purk konserv virsik
3 tk suitsukana kondita
Viola Toorjuust 1 väike karp
umbes 150 g majoneesi (sobib ka sulajuust ja natuke majoneesi)
sool
pipar
muna 4 tk
värske tüümian

 

5. Kristiina “Tatra-rukkirull”

Biskviit:
4 muna
2 spl toortatrajahu
2 spl kartulitärklist
veidi soola ja suhkrut
150 g rukkileiba (Pärnamäed pärmita Jõu rukkileib, viilutamata)
veidi Alma Eesti  võid  leiva röstimiseks

Täidised:
1.Sagro keedupeedikuubikud 400 g
Püreesta keedupeet.
2. 4 muna ja 2spl. Hellmann’s majoneesi
Purusta keedumunad kahvliga, sega hulka majonees. Maitsesta soolaga.
3. 0,5 pk. Kapten Grant õrnsoolatud heeringfileed
Lõika fileed kuubikuteks
4. Hakitud till
5. 150 g Vola toorjuustu, maitse järgi majoneesi, peedipüreed ning mädarõigast.

Garneering:
vutimunad
punane sibul
forelli- või lõhemari
petersellilehed
30 % Alma hapukoor
Rose pipar

Riivi leib ja rösti seda pannil koos vähese võiga. Valmista biskviittaigen. Puista ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile veidi röstleiba, seejärel vala sellele biskviittaigen ning määri laiali. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus u. 6 min või kuni piskviit on läbiküpsenud. Võta rullbiskviit ahjust ja aseta see küpsetuspaberile. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Keera biskviit koos alumise küpsetuspaberiga rulli ja jäta jahtuma.

Jahtunud biskviidilt eemalda küpsetuspaber ning määri selle sisemine pind esmalt peedipüree, seejärel muna-majoneesiseguga. Puista peale heeringatükid ning hakitud till. Kõige lõpuks lisa toorjuustukiht. Keera biskviit rulli.

Rulli pealispind määri kokku toorjuustuga ja puista sellele leivapuru.

 

6. Lea munarull

100g nisujahu (Veski Mati)
3dl 35%Alma rõõska koort
500ml Alma piima
soola
1tl küpsetuspulbrit
5 muna
200g Viola toorjuustu
200g külmsuitsulõhe
sidrunipipart
suhkrut
kaunistuseks  värsket tilli

 

7. Liina munarull toorjuustu-suitsulõhe täidisega

6 muna
5 dl Alma piima
1 dl nisujahu (Veski Mati)
200g riivitud juustu
1 tl soola
0,5 tl musta pipart
1 dl hakitud till

Täidis:
400g Viola toorjuustu
2 dl Alma hapukoort
1 spl mädarõigast
soola
pipart
300g kuumsuitsu lõhet

Kaunistuseks kirsstomateid, tillioksi, lehtsalatit

 

8. Meidi rullbiskviit kilu- ja juustukreemiga

Soolane biskviit:
50 g Alma Eesti või
65 g nisujahu (1 dl) (Veski Mati)
2 dl 35% Alma rõõska koort
2,5 dl Alma  piima
soola
0,5 sl küpsetuspulbrit
3 muna

Kilu-juustukreem:
1 keedetud muna
200 g vürtsikilu
100 gViola  määrdejuustu
0,5 pead lehtsalatit
peotäis aedtilli

Kaunistus:
2 tk rohelist sibulat
50 g jõhvikaid
peotäis värsket basiilikut

 

9. Noeli rull

6 muna
90g jahu (Veski Mati)
5dl Alma piima
sool
70g Forte juust
mustad oliivid
värske rosmariin
värske basiilik
kirsstomatid

Sisu:
150g Viola toorjuustu
75g rukolat
150g prosciutto crudot
kaunistuseks balsamico

 

10. Sandra soolased kirsid

Põhi:
4 toasooja muna
1spl suhkur
soola
1dl rukkijahu (Veski Mati)
0,5dl nisujahu (Veski Mati)
0,1tl küpsetuspulbrit
punane toiduvärv
roheline toiduvärv
2spl tärklis
70g Alma Eesti või 82% või

Moos:
200g külmutatud kirsse
2spl suhkur
2spl kartulitärklis

Täidis:
400g maasuitsusink
400g toasoe Viola toorjuustu
100g Alma hapukoor
till
petersell
sool
pipar

Kaunistused:
pool väikest kurki
maasuitsusingi viilud
till
petersell
kollane paprika
punane paprika
Rose pipar
20tk värsked kirsid/murelid