Reklaam sulgub sekundi pärast

2. saate retseptid

Saate “Eesti parim pagar” teine episood lahendab igavese probleemi “Mida täna süüa teha?”. Saates valmistati tõeliselt hõrgutavaid soolaseid küpsetisi. 1. Jorma suitsulõherull pestud porgand 250 g sool 3 g suitsuaroomi vedelik 5 g rapsiõli 6 g valgeveiniäädikas 3 g sidrunimahl 20 g Viola toorjuust 150 g majonees 100 g till 20 g Alma rõõsk koor 100 g minispinat 20 g Kaunistuseks: Viola toorjuust 100 g creme fraiche 100 g musta pipart porgandit 20 g merikapsas seesamiseemnetega 30 g sidrun 100 g Biskviit: 4 muna 50 g nisujahu (Veski Mati) 25 rukkikroovjahu (Veski Mati) 30 g kartulitärklist küpsetuspulbrit 3 g sool 2 g Alma piim 100 ml 1 köögiviljapuljongikuubik   2. Carolyni rull spinati ja kanaga Rull: Alma 600 g piim 6 suurt muna 120g nisujahu (Veski Mati) 100g riivitud juustu soola, cayenne pipar Täidis: 150g värsket spinatit 250g ricotta kohupiim 400g suitsutatud broilerikintsuliha murulauk 2-3 spl õli soola, pipar 200g Viola toorjuustu   3. Elleni munarull 8 muna 4spl Alma täispiima (3,8-4,2%) sool pipar spinati lehti Täidis: 150g inglise pärast toorsuitsupeekonit (Saaremaa) pool valgest sibulast (pigem keskmine) 1 tomat õli 0,5 tl 0,5 tl soola 0,5 tl tüümiani 150g Viola sulatatud juustu või toorjuustu määrimiseks värskeid kukeseeni a' la 75g Katteks: 150g  Viola maitsestamata toorjuustu 200ml Alma vahukoort (35%) sool, pipar küüslauguküüs väike peotäis värsket rohelist sibulat   4. Kaijaliina soolane rullbiskviit 4 muna 75g täisterajahu (Veski Mati) 30g kartulitärklis 2tl küpspulber 2g soola 1 väike purk konserv virsik 3 tk suitsukana kondita Viola Toorjuust 1 väike karp umbes 150 g majoneesi (sobib ka sulajuust ja natuke majoneesi) sool pipar muna 4 tk värske tüümian   5. Kristiina "Tatra-rukkirull" Biskviit: 4 muna 2 spl toortatrajahu 2 spl kartulitärklist veidi soola ja suhkrut 150 g rukkileiba (Pärnamäed pärmita Jõu rukkileib, viilutamata) veidi Alma Eesti  võid  leiva röstimiseks Täidised: 1.Sagro keedupeedikuubikud 400 g Püreesta keedupeet. 2. 4 muna ja 2spl. Hellmann's majoneesi Purusta keedumunad kahvliga, sega hulka majonees. Maitsesta soolaga. 3. 0,5 pk. Kapten Grant õrnsoolatud heeringfileed Lõika fileed kuubikuteks 4. Hakitud till 5. 150 g Vola toorjuustu, maitse järgi majoneesi, peedipüreed ning mädarõigast. Garneering: vutimunad punane sibul forelli- või lõhemari petersellilehed 30 % Alma hapukoor Rose pipar Riivi leib ja rösti seda pannil koos vähese võiga. Valmista biskviittaigen. Puista ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile veidi röstleiba, seejärel vala sellele biskviittaigen ning määri laiali. Küpseta eelkuumutatud 200 kraadises ahjus u. 6 min või kuni piskviit on läbiküpsenud. Võta rullbiskviit ahjust ja aseta see küpsetuspaberile. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Keera biskviit koos alumise küpsetuspaberiga rulli ja jäta jahtuma. Jahtunud biskviidilt eemalda küpsetuspaber ning määri selle sisemine pind esmalt peedipüree, seejärel muna-majoneesiseguga. Puista peale heeringatükid ning hakitud till. Kõige lõpuks lisa toorjuustukiht. Keera biskviit rulli. Rulli pealispind määri kokku toorjuustuga ja puista sellele leivapuru.   6. Lea munarull 100g nisujahu (Veski Mati) 3dl 35%Alma rõõska koort 500ml Alma piima soola 1tl küpsetuspulbrit 5 muna 200g Viola toorjuustu 200g külmsuitsulõhe sidrunipipart suhkrut kaunistuseks  värsket tilli   7. Liina munarull toorjuustu-suitsulõhe täidisega 6 muna 5 dl Alma piima 1 dl nisujahu (Veski Mati) 200g riivitud juustu 1 tl soola 0,5 tl musta pipart 1 dl hakitud till Täidis: 400g Viola toorjuustu 2 dl Alma hapukoort 1 spl mädarõigast soola pipart 300g kuumsuitsu lõhet Kaunistuseks kirsstomateid, tillioksi, lehtsalatit   8. Meidi rullbiskviit kilu- ja juustukreemiga Soolane biskviit: 50 g Alma Eesti või 65 g nisujahu (1 dl) (Veski Mati) 2 dl 35% Alma rõõska koort 2,5 dl Alma  piima soola 0,5 sl küpsetuspulbrit 3 muna Kilu-juustukreem: 1 keedetud muna 200 g vürtsikilu 100 gViola  määrdejuustu 0,5 pead lehtsalatit peotäis aedtilli Kaunistus: 2 tk rohelist sibulat 50 g jõhvikaid peotäis värsket basiilikut   9. Noeli rull 6 muna 90g jahu (Veski Mati) 5dl Alma piima sool 70g Forte juust mustad oliivid värske rosmariin värske basiilik kirsstomatid Sisu: 150g Viola toorjuustu 75g rukolat 150g prosciutto crudot kaunistuseks balsamico   10. Sandra soolased kirsid Põhi: 4 toasooja muna 1spl suhkur soola 1dl rukkijahu (Veski Mati) 0,5dl nisujahu (Veski Mati) 0,1tl küpsetuspulbrit punane toiduvärv roheline toiduvärv 2spl tärklis 70g Alma Eesti või 82% või Moos: 200g külmutatud kirsse 2spl suhkur 2spl kartulitärklis Täidis: 400g maasuitsusink 400g toasoe Viola toorjuustu 100g Alma hapukoor till petersell sool pipar Kaunistused: pool väikest kurki maasuitsusingi viilud till petersell kollane paprika punane paprika Rose pipar 20tk värsked kirsid/murelid