Eesti parim pagar

Kolmapäeviti21.30

3. saate retseptid

27.02.2019

Saate “Eesti parim pagar” kolmas osa üllatab kohtunikke ja vaatajaid väga eriliste ja hõrkude maitsetega.

1. Jorma kreveti tassikook

1 muna
100 g Viola toorjuustu
50 ml kartulitärklist
75 ml riisijahu (Veski Mati)
3 g küpsetuspulbrit
25 g Alma Eesti võid
75 g krevette
tilli
sidrunimahla ja -koort
musta pipart
soola

Kate:
80 g Viola toorjuustu
20 g Viola sulatatud juustu
roosat ja kollast toiduvärvi
harissat
sidrunimahla ja -koort
soola
sibulaõisi

 

2. Carolyni tomatised muffinid

Muffin:
300g jahu (Veski Mati)
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl jahvatatud paprikat
2 muna
200g Alma piima
1 dl õli

Täidis:
100g õlis päikesekuivatatud tomateid
100g feta juustu kuubikuid
50g värsket basiilikut

Kreem:
300g Viola maitsestamata toorjuustu
50g Alma vahukoort
2 küüslaugu küünt
värsket murulauku
sool, pipar
75g suitsupeekon
münt

 

3. Elleni tassikoogikesed peedi ja karamelliseeritud sibulaga

200g nisujahu (Veski Mati)
50g täistera kaerajahu (Veski Mati)
2 tl küpsetuspulbrit
120 ml toiduõli
2 muna
50 ml vett
400g keedupeedi kuubikuid
2 punast sibulat
4 dl balsamico äädikat
4 spl suhkur
4 tl tüümian
2 tl sool
4 spl sidrunimahla

Katteks:
400g Viola toorjuustu
400ml Alma vahukoor (35%)
1 avokaado
1 laim
100g Mahe Lutserin idusid

 

4. Kaijaliina muffinid singi ja hernestega

50g Alma Eesti võid
20g Viola toorjuustu
2 muna kollast
35g jahu (Veski Mati)
1tl küpsetuspulber
2spl Alma piima
Sool
Alma vahukoor 200ml
1 pakk rohelisi herneid külmutatud
Karulaugu toorjuust 1 pakk
Sool, pipar
1 pakk maasuitsusinki
1 pakk toorsuitsupeekon
Rose pipar, piparmünti, hernevõrsed

 

5. Kristiina “Üllatusi täis tassikoogid”

Taigen:
150 g Alma Eesti võid
2 dl paksu maitsestamata jogurtit (Alma Kreeka jogurt)
3 muna
2 tl küpsetuspulbrit
150 g Veski Mati speltajahu (püülijahu)
50 g Veski Mati speltajahu (täisterajahu)
1 dl päikesekuivatatud tomateid
tükeldatud mahedamaitselisi oliive

Muffinite peale:
basiilikupesto
sinihallitusjuust

Basiilikupesto:
Peotäis basiilikulehti
india pähkleid
oliiviõli
Valio Forte parmesani juustu (riivituna)
soola, pipart
sidrunimahla

Toorjuustukreem:
150 g Viola toorjuustu
50 g toasooja Alma Eesti võid
tomatipulbrit
soola

Garneering:
Basiilikulehed
Rose pipar
Parmesanikrõbedik

• Küpseta 200 kraadi juures 15-20 min.
• Basiilikupesto valmistamiseks peenesta kõik ained omavahel köögikombainis sobiva konsistentsini.
• Sulata potis või
• Mikserda jogurtit ja mune energiliselt paar minutit.
• lisa jogurti-munasegule jahtunud sulavõi
• Lisa omavahel segatud kuivained
• lisa peenestatud tomatid ja oliivid.
• Jaga taigen muffinivormidesse. Igale muffinile pane peale basiilikupestot. Sega pesto ringjate liigutustega hambatiku abil taigna ülemises kihis laiali.
• puista muffinite peale murendatud sinihallitusjuust.

Kreem: vahusta või, lisa toorjuust ja jätka vahustamist. Maitsesta tomatipulbri ja soolaga

 

6. Lea muffinid singi ja juustuga

300g nisujahu (Veski Mati)
2 tl küpsetuspulbrit
Soola
150g riivitud juustu
125 g suitsusinki
2 muna
250ml Alma piima
100g Alma Eesti võid
100g Viola toorjuustu
100g Alma hapukoort
Kaunistuseks – tomateid, lehtsalatit, kurki

 

7. Liina singi-juustu tassikoogid (muffinid)

2 väikest muna
50g Alma Eesti võid / küpsetusmargariini
1 dl Alma hapukoort
2,5 dl nisujahu (Veski Mati)
1 tl küpsetuspulbrit
50g riivjuustu
50g sinki
1 keskmine sibul
1 spl õli
2 dl hakitud peterselli

Katteks:
150g suitsusinki
150g toorjuustu
Soola
Pipart
1 väike kurk
Mõned kirsstomatid

 

8. Noeli itaaliapärased tassikoogid

100g jahu (Veski Mati)
oliiviõli
kirsstomateid 12tk
mozzarellapallid
50g päevalilleõli
50ml Alma piima
40g ricottat
soola, pipart
300g tsukiinit
40g Forte juustu
2 muna
1tl küpsetuspulbrit

Katteks:
200g Viola toorjuustu
Pestot
Basiilikut, tomatit

 

9. Sandra peedi-ja juustumuffinid

Põhi:
4dl nisujahu (Veski Mati)
1,5tl küpsetuspulber
3spl värsket hakitud tüümiani
2spl maisimanna
1,5dl Alma vahukoor
2 muna
40g toiduõli
1dl Alma piima
170g keedetud peeti
sool
pipar

Kreem:
80g sinihallitusjuust DORBLUE 50%
200g toasoe Viola toorjuustu
150 ml Alma vahukoor

Kaunistused:
80g metsapähkel
värske tüümian
1-2spl mustad seesamiseemned
peedikrõpsud (TERRA köögivilja- ja sinise kartuli krõpsud)