Reklaam sulgub sekundi pärast

4. saate retseptid

1. Ellen Tuuletaskud, mis täidetud pasteediga Tuuletaskuteks: 3 dl vett 100g Alma Eesti võid (82%) 2 dl nisujahu (Veski Mati) 3 muna Täidiseks: 150g pasteeti 100ml Alma vahukoort 2 hapukurki Kaunistuseks midagi rohelist Vahvel ürdivõi ja lõhega Vahvliteks: 150g Alma Eesti võid (82%) 3 muna 2 dl Alma piima 3 dl jääkülma vett 1spl küpsetuspulbrit 3 dl nisujahu (Veski Mati) 1 dl tärklist 1dl odrajahu (Veski Mati) Sisuks: 180g või karulauguga 100ml Alma vahukoort 100g külmsuitsu lõhefileed Kaunistamiseks nt. tilli 2. Kristiina Snäkilaua hiilgus - "miniburger" - lihasõbrale Keedutaigen: 3 dl vett 100 g Alma Eesti võid veidi soola 1 tl suhkrut 3,5 dl jahu (Veski Mati) 4 muna Mõõda potti vesi, või, sool ja suhkur. Kata kaanega ja lase keema tõusta. Eemalda pliidilt ja sega korraga juurde kogu jahu. Tõsta pott pliidile tagasi ja sega tainast hoogsalt 2-3 min. Lase jahtuda u. 5 min. Lisa ükshaaval munad. Küpseta ahjus, soovitatavalt auruga, algul 200 kraadi juures 10-15 min kuni tooted on helekollased. Seejärel alanda kuumust 180 kraadini ning küpseta veel 10 - 25 min. Täidis: 150 g Viola toorjuustu 1 spl Hellmann's majoneesi veidi ketšupit soola Sega ained omavahel! Frisee salat (Grüne Fee) marineeritud kurgid punane sibul (õunaäädikaga marineeritud) Hollandi leibjuust (viilutatud) Lihapallid Poolita jahtunud tuuletaskud ja täida need nii nagu hamburgerit. Kõige alla pane esmalt toorjuustukreemi. Kihtide omavahel ühendamiseks kasuta võileivatikke. "Quiche lõhega" - kalasõbrale Pirukapõhi: 1 dl speltajahu (püülijahu) (Veski Mati) 1 dl mandlijahu 75 g Alma Eesti võid (jahvatatud brokkolilehe pulbrit) 0,5 tl soola 1 spl. külma vett Näpi jahu, või ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks massiks. Pane taigen külmkappi ootele. Kuumuta ahi 230 kraadini. Rulli taigen õhukeseks ning vooderda sellega pirukavormid. Eelküpseta neid u. 8 min. Täidis: 150 g forellifileed 1 väike porru 1,5 muna 1,5 dl Alma vahukoort 25 g juustu tilli, soola, pipart Tükelda forellifilee. Haki porru, prae seda veidi pannil. Sega omavahel munad ja koor. Maitsesta! Jaota porru ja forell pirukapõhjadele, vala peale muna-kooresegu. Küpseta kuni munasegu on hüübinud. "Mandlikorvid peedihummusega" - veendunud veganile 1 spl chia seemneid 60 ml vett 240 ml mandlijahu 1 spl oliiviõli 1/4 tl kurkumit soola 1 tl maitsepärmi Leota chia seemneid 10 minutit vees. Lisa pärast leotamist oliiviõli, kurkum, sool ja maitsepärm ning mandlijahu. Sega, kuni moodustub taignapall. Kahe küpsetuspaberi vahel rulli taigen õhukeseks. Lillekujulise vormiga taignast välja võetud kujundid säti muffinipanni tagumisele poolele nii, et moodustuksid taignakorvid. Küpseta ahjus u. 10 min 200 kraadi juures. Peedihummus: Keedupeet seesamiseemned küüslauk sool õunaäädikas 200 g kikerherneid Töötle koostisained ühtlaseks köögikombainiga. Garneering: Petersell 3. Liina Volovanid singi-avokaadotäidisega 300g lehttainast 1 muna Täidis: 75g suitsusinki 1 avokaado 1 spl majoneesi Törts sidrunimahla Kalasõbrale - profitoolid suitsukalasalatiga 1,5 dl vett 60g Alma Eesti võid Näpuga soola 1,5 dl jahu (Veski Mati) 2 suurt muna Täidis: 200g kuumsuitsukala 4 spl Creme fraiche (või 30% Alma hapukoor) 1 tk muna 0,5 sidruni mahl+riivitud koor Murulauk Till Must pipar Veganile - Karjala pirukad 1 dl rukkijahu (Veski Mati) 0,7 dl nisujahu (Veski Mati) Soola 0,7 dl külma vett Täidis: 1 dl riisihelbeid (Veski Mati) 4 dl vett Soola Porgandit muskaatpähklit 4. Noel Vegan Riisipaber Porgand Friteerimisõli Porru Tsukhiini Sool Pipar Churry pulber maitseaine või kui pole siis sobib ka ainult tšilli 1.Lõika porru, porgand ja tsukhiini ribadeks ja pane need pannile oliivõliga ja maitsesta kohe soola ja pipraga. 2. Natukese aja pärast lisa Churry pulber maitseaine oma maitse järgi ja lisa natukese vett , et köögiviljad pehmeneksid. 3.Kui köögiviljad on hea maitsega ja pehmed võid need tulelt ära võtta ja hakkate rulle tegema. 4. Pane õli juba soojenema. 5. Võtta riisipaber ja pane korraks sooja vette likku (umbes 10 sek), nii et muutuks paber pehmeks. Pane paber töölauale pane peale köögiviljad ja voldi ja keera köögiviljad korralikult ja ühtlaselt paberi sisse. 6. Kui kõik on tehtud ja õli on soe võid need fritüürida (ettevaatust, et need võivad alguses potti külge kinni jääda ja katki minna). Liha Lasagne plaat Fetta juust Viola toorjuust Ruccola Parma sink 1.Keeda lasagne plaat palju paki peal on tavaliselt kirjutatud nii, et plaat jääks aldente. 2.Pane õli sooja ja kui on piisavalt kuum friteeri plaati umbes 5-10 sekundit kuni näed, et plaat on krõbe ja siis pane paberile õlist kuivama. 3. Kui plaat on jahtunud, määri peale toorjuust, pane mõned ruccola lehed ja natukene katki tõmmatud parma sinki ja natukene väikseks lõigatud fetta juustu. Kala 85 g jahu (Veski Mati) 2 g suhkrut 2 g pärmi 2,5 g soola 10 g oliivõli 42g vett Kapperid Kirsstomat Tomatikaste Mozzarella Sool Pipar Pitsamaitseaine Tuunikala 1.Sulata käesoojas vees pärm. 2. Lisa jahule vesi, 2g suhkrut, 2,5g soola ja õli ja sõtku kõik ühtlaseks taidnaks. 3. Lase taignal rätikuga kaetud kausis umbes 2 h kerkida. 4. Samal ajal pane potti tomatikaste ja lisa sinna maitse järgi sool, pipar ja pitsamaitseaine ja lase kõigel natukene podiseda nii, et tuleks kõigel hea ühtlane maitse. 5. Kui tainas on valmis tee tainast 4 väikest pitsat ja lisa peale tomatikaste, tükkeldatud mozzarella, tuunikala, kapperid ja viilutatud kirsstomat. 6. Pane 200 ette valmistatud kraadisesse ahju umbes 10 minutiks. 4. Carolyn Kala snäkk Lehttaigen: 250 g jahu (Veski Mati) 0,5 kl külma vett 0,5 muna või 1 munakollane 1/4 tl soola 250 g Alma Eesti võid 3 spl jahu või segamiseks sidrunhapet Täidis: 50g konserv sprotte õlis 50g marineeritud mini kurke 50g riivjuustu 2 muna 75g majoneesi till, murulauk, petersell Vegan snäkk 240g vett 214g kikerherne jahu 2 teelusikat mett 2 teelusikat oliivi õli 1 punane sibul 1 avokaado 1 laim 3 küüslauguküünt 3 kirsstomatit 200g konserveeritud kikerherneid 200g konserveeritud ubasid 1tl paprikapulbrit 250g tofut 2 spl mett 2spl palsamiäädikat soja õli soola, pipart, cayenne pipar Liha snäkk 100g ricotta kohupiima 75g Alma Eesti või 180g nisujahu (Veski Mati) soola 100g suitsupeekonit 50g porrut 2 muna 50g Alma vahukoort 2 kirsstomatit 40g parmesani sool, pipar 5. Sandra Lõhekreem vahvlil krõbeda nahaga Vahvel: 50g Alma Eesti võid 0,6 muna näpuotsaga suhkur 0,7dl jahu (Veski Mati) 0,7dl kartulitärklis 0,3dl Alma piim 2spl must seesamiseeme Kreem: 200g toores lõhe nahaga 100g toasooja Viola toorjuustu sidrunimahl sool pipar till Kalanahk: toore lõhe nahk 1dl toiduõli sool Kaunistused: sidrun punane kalamari mustad seesamiseemned till Vahvel: Sula võile lisa muna, suhkur ja sool. Segada ühtlaseks. Lisa taignale sõelutud jahu ja tärklis ning kõige viimasena piim. Sega niikaua kuni saad ühtlase massi. Lisa mustad seesamiseemned. Küpseta vahvlimasinas kuldseks ja krõbedaks. Lõika endale sobiva suuruse ja kujuga vahvlitest alused. Kreem: Fileeri kalalt nahk ning pane see kõrvale. Küpseta lõhe ahjus 200kraadi juures kuskil 10 minutit. Lõhe peab jääma keskelt roosakaks. Lase jahtuda. Püreesta lõhe ning lisa vahustatud toorjuustule. Maitsesta sidrunimahla, soola, pipra ning tilliga. Kalanahk: Kuivata kalanahk köögipaberiga. Ürita saada võimalikult kuivaks. Raputa kalanaha mõlemale poolele soola. Pane pann õliga tulele ning lase kuumaks. Pane kalanahk kuumale pannile ning hoia kalanaha peal pannilabidat, et kalanahk jääks lapikuks. Küpseta mõlemalt poolt krõbedaks hoides labidat peal. Pane köögipaberile jahtuma. Serveerimine: Vahvlialusele pritsi tordipritsiga kreemi. Raputa peale seesamiseemneid. Pane kaunistuseks kalamarja, väike viil sidrunit ning tilli. Piserda üle vähese sidrunimahlaga. Lisa ka väikesteks tükkideks rebitud krõbe kalanahk. Veis mädarõikapudingul tatrapopkorniga Puding: 1 muna 50g jahu (Veski Mati) 50ml Alma piima sool pipar 1,5dl toiduõli Kreem: Felix mädarõigas 100g toasooja Viola toorjuust 5spl Alma vahukoor sool pipar Tatrapopcorn: peotäis röstitud tatart 1dl toiduõli Liha: 150g veise sisefilee pipar must kristallsool (kodust) Kaunistused: hernevõrsed mustad soolahelbed Puding: Kalla vorm poolenisti õliga ning pane ahju 225kraadi juurde 15 minutiks kuumenema. Samal ajal sega omavahel kokku pudingu koostisained. Pane kannu, kust saaks kallata ning kalla kuuma õliga täidetud vormi. Kalla enam-vähem täis. Pane ahju keskmisele restile 190kraadi juurde 20 minutiks. Ära vahe peal ust ava! Võta välja ja lase vormis jahtuda. Kreem: Vahusta toorjuust ning lisa vahukoor ja vahusta siidiseks. Lisa mädarõigas, sool ja pipar vastavalt maitsele, sega lusikaga. Pane külma. Tatrapopcorn: Lase pannil õli kuumaks. Pane tatar pannile ning lase paisuda. Võta tulelt ning nõruta köögipaberil. Liha: Lase pannil õli kuumaks ning prae liha igat külge kuumal temperatuuril pruuniks. Võta tulelt ning pane liha fooliumisse 10 minutiks seisma. Serveerimine: Täida puding kreemiga. Pane peale viilutatud liha ning raputa sellele mustasid soolahelbeid. Puista kõige peale tatrapopcorn ning kaunista hernevõrsetega. Puraviku-sibula korv marineetud redisega Taigen: 1,5kl jahu (Veski Mati) 1sl oliivõli 0,5kl vett 0,4spl 9% äädikat sool pintseldamiseks sulatatud võid Täidis: 250g puravikke 1 keskmine kollane sibul 1spl oliiviõli värske tüümian pipar sool Marineeritud redis: 2 redist 2spl valge veini äädikas 2spl suhkur Kaunistused: värske tüümian rose pipar röstitud sibul Taigen: Sega kõik taigna koostisosad omavahel kokku ühtlaseks palliks, vajadusel lisa jahu. Tee pall lapikuks ning pane sügavkülma. Rulli taignast õhuke kiht ning täida sellega vorm, nii et saaksid kausikese. Pintselda üle sulatatud võiga. Pane ahju ning küpseta 180kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda. Täidis: Lõika puravikud meelepärasteks tükkideks. Haki sibul väikesteks tükkideks. Hauta potis vähese vee ja õliga puravikke ning sibulat madal kuumusel kuskil 20-30 minutit. Maitsesta hakitud tüümiani ja maitseainetega. Marineeritud redis: Viiluta redis ning pane väiksesse kaussi. Lisa valge veini äädikas ning suhkur. Sega suhkru lahustumiseni. Pane külma kuskil 15 minutiks. Serveerimine: Täida korvike seene täidisega. Raputa peale röstitud sibulat. Kaunista marineeritud redise viiludega. Raputa peale rose pipraterasid ning pane peale värske tüümiani oksake.