Reklaam sulgub sekundi pärast

5. saate retseptid

1. Jorma kringel apelsini-kõrvitsa-ingverimoosi ja astelpajuga Taigen: nisujahu 675 g (Veski Mati) sool 10g presspärm 5 g või 45 g 337 g vett 1 spl purustatud kardemoni Vahele: 150 g Alma Eesti võid Täidis 1: Farmi köögitoorjuust 200g apelsini-kõrvitsa-ingverimoos 50 g kooritud maapähkel 50 g Täidis 2: köögitoorjuust 200g (Viola) astelpajusiirup 100 g Maisitärklis: mandlilaastud 5 g kanamuna 50 g pärlsuhkur 50 g kaunistuseks lilled   2. Kristiina tonka oa ja tseiloni kaneeli kringel datlikreemiga Taigen: 250 ml Alma piima 25 g pärmi (Veski Mati) 0,5 tl soola 0,75 dl suhkrut 500 g jahu (Veski Mati) 90 g pehmet Alma Eesti võid 1 riivitud tonka uba safran (Santa Maria) 1muna määrimiseks Datlikreem: 70 g Alma Eesti võid 1 spl kookospalmisuhkrut 1 pakk pehmeid datleid (I love eco, Rimist) mooniseemned Kaneelitäidis: 60g Alma Eesti võid 2 tl. tseiloni kaneeli 70 g kookospalmisuhkrut 1) Kuumuta piim käesoojaks. Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks ja vala juurde piim ning sega. Lisa jahu ja pehme või ning sõtku, kuni tainas käte küljest lahti tuleb. Jaga taigen kaheks. Ühele osale lisa piisa tulise veega vedeldatud safran. Kata taignapallid rätikuga ja lase kerkida kahekordseks. Täidise jaoks sega pehme või suhkru ja kaneeliga. Datlikreemi tegemiseks töötle datlid ja pehme või omavahel saumiksriga ühtlaseks massiks. Tõsta kerkinud tainas jahuga ülepuistatud lauale. Võta ette safraniga maitsestatud taignapall. Jaga see kaheks. 1 osa sellest jaga omakorda kaheks, teine osa kolmeks. Toimi nii ka teise suure taignapalliga. 2) Kaheks jaotatud taignapallidest, nii safraniga kui ka ilma, saad kokku neli taignapalli, mis tuleb ümmarguseks rullida ja üksteise peale laduda nii, et vahelduksid erinevat värvi kihid. Kihtide vahele määri datlikreemi ja kata üle ühe kihi mooniseemnetega. 3) Kolmeks jaotatud taignapallidest kasuta ära 2 nii safraniga kui ka ilma selleta. Rulli neli väiksema diameetriga taignakihti, mis samamoodi üksteise otsa tuleb laduda. Vahele määri kaneelitäidis. 4) Suurem ring tuleb keskelt ristipidi lahti lõigata, kuid äärtest peab jääma see kinni ca 3 cm ulatuses. Sisselõiked tuleb teha ka diagonaalsuundades. Sama meetodit kasutada ka väiksema ringi puhul. Ringi keskel asuvad nüüd nö. kolmnurga tipud, mis tuleb tipust tõmmates tagasi keerata ringjoone ääre suunas. Väiksem ring paigutada suurema sisse, kuhu tekkis nüüd avaus. Samas tehnikas toimida ka väiksema ringi puhul. Järgi jäänud kahest väiksemast taignapallist saad fantaasiat kasutades vormida-punuda vigureid, mis kringli veelgi erilisemaks teeks. Määri kringel pealt muna-veeseguga. Küpsetada kringel 180 - 200 kraadises ahjus ca 25 min.   3. Liina šokolaadi-rosinakringel 2 dl Alma piima 50g presspärmi (või 2 pk kuivpärmi) (Veski Mati) 700g nisujahu / + paar peotäit rullimiseks (Veski Mati) 200g Alma Eesti võid 2 spl suhkrut 4 muna Soola 1 tl jahvatatud kardemoni Vahele: 150g Alma Eesti võid 1 tl kakod 200g tuhksuhkrut 400g väikeseid rosinaid Peale: Mandlilaastud 1 muna Tuhksuhkrut   4. Carolyni õunakringel rosinatega 25g presspärmi 250 ml Alma piima 100g suhkurt 1tl soola 2tl kardemoni 100g Alma Eesti võid 2 muna 550g jahu (Veski Mati) 150g Alma Eesti võid 100g rosin 2 tl kaneel 75 kakaopulbrit 150g suhkur 3 spl kakaopulbrit 6 spl suhkurt 3 spl Alma piima 2 spl Alma Eesti võid   5. Noeli granadilli ja laimikreemiga kringel 6dl Alma piima 9dl jahu (Veski Mati) 40g pärmi Soola Suhkrut 1sl Alma Eesti võid Sisu: Mandlimass 200g Alma Eesti võid 6 passionvilja 1dl tuhksuhkrut 1muna 2 laimi 1dl suhkrut Glasuur: 200g tuhksuhkrut Mandlilaastud 2 sidrunit   6. Sandra kardemoni- ja safranimaitseline kringel “Metsa marjule” Taigen: 5dl Alma piima 4 näputäit safrani 50g värsket pärmi 1tl soola 200g Alma Eesti võid 2 muna 1kg nisujahu (Veski Mati) 1tl kardemoni 3spl suhkur jahu rullimiseks 2spl kuuma vett Täidis: 200g Alma Eesti võid 22g kaneeli 7-8 peotäit suhkur Peale: muna pärlsuhkur sädelus 20g Alma Eesti võid 20g suhkur 1tl kardemon 1tl Alma piima Kaunistused: 400g vaarikaid 200g mustikaid 5 kollast väikest krüsanteemi õit