Reklaam sulgub sekundi pärast

Birgit Sarrap ja Indrek Sarrap

EELROOG Retseptid 4-le Tervitusi toome palmisaarelt tempura krevetid / suvikõrvitsa - peekoni leib / aasia salat / avokaadokreem Tempura krevett 
  • 4 tk              hiidkrevette (toored, puhastatud)
  • 30 g             tempura tainast 
  • 200 ml        gaseeritud A.Le Coqi vesi
  • Cayenne pipart, soola
Sega tainas kokku, kasta krevett tainasse ja küpseta kuumas õlis 175 C juures 3-4 minutit. Avokaadokreem
  • 100 g         avokaadot 
  • 80 ml         sidrunimahla
  • soola
Püreesta koos kõik komponendid ja kreem ongi valmis. Aasia salat
  • 60 g           värsket kurki
  • 40 g           granaatõunaseemneid
  • 20 g           seedermänniseemneid
  • 1                  roheline õun
  • 1 pott         Lollo Rosso salatit
  • 10 g            Luxvegi minifenkolit
  • 10 g            Luxvegi minikoriandrit
Kaste: sega läbi natuke õunaäädikat, mett, õli ja soola.. Koori ja viiluta õun ning kurk. Tee õhukesed viilud. Lisa maitseroheline ja sega kokku ülejäänud komponentidega ning vala peale kaste. Peekoni-suvikõrvitsa leib
  • 3                  tk muna
  • 120 g          rapsiõli   
  • 1 spl            suhkrut
  • tüümiani maitse järgi 
  • 200 g        suvikõrvitsat
  • 200 g        Rakvere peekonit
  • 50 g           riivjuustu 
  • 50 g           riivitud parmesani 
  • 70 g           Nopri piima  
  • 190 g         Tartu Milli nisujahu  
  • 0,5 tl         soodat  
  • 0,5 tl         Santa Maria küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl         soola 
  • pipart maitse järgi
Munad segada koos suhkru ja õliga. Suvikõrvits riivida jämedalt, peekon kuubistada ja hautada veidi võis. Kuivained sõeluda kokku ja lisada eelnevale koos piima ja riivjuustuga. Kõik ained segada lihtsalt kokku, mitte kloppida venivaks. Siis jaotada tainas 12 -sse muffinivormi või teha kaks keeksivormi täit leiba. Küpsetada 180 C juures 24-28 minutit.   PEAROOG Ma vaatan paadist kiikriga  lõhe / spargel / hollandi kaste / kala tšips / suitsutomat
  • 500 g   Pärnu Kalamajaka lõhefileed
  • soola, valget pipart
Küpseta kalanahka eraldi (soolaga maitsestatud) 160 C juures 1 tund. Kalafilee maitsesta soola ja pipraga ja küpseta 180 C juures 12 min, serveeri kohe.  Krõbe panko 
  • 20 g ürte (salvei, petersell, till)
  • 100 g pankot
  • 20 g võid
Sega saumikseriga või purusta blenderis panko koos või ja ürtidega. Küpseta saadud segu 130 C juures vahepeal segades ca 20 minutit. Hollandi kaste 
  • 1 spl valgeveiniäädikat
  • 1 spl vett
  • poole sidruni mahl
  • Santa Maria Cayenne pipart
  • soola
  • 4 munakollast
  • 200 g võid
Kuumuta sidrunimahl, veiniäädikas ja vesi koos maitseainetega. Keeda vedelikku madalal temperatuuril poole võrra alla (pool vedelikust aurustub). Nüüd tõsta see tulelt ja vispelda sisse munakollane. Kuumuta antud segu vesivannil ja vispelda selle sisse või (selitatud). Ole temperatuuridega ettevaatlik, pigem madalal temperatuuril, muna võib kergesti tükki minna. Tomat
  • 2 vart kirsstomatit
  • 3 tk sparglit
Tomat küpseta ahjus 180 C juures 5 minutit. Spargel auruta või keeda 5 minutit. Köögiviljad serveeri kohe.   MAGUSTOIT Sind ainult kaupluses näen, juustu kui müüd  vorm 26 cm diameetriga Koogipõhi
  • 200 g  Digestive küpsiseid
  • 200 g võid
  • 50 g  maapähkleid
  • 50 g  müslit
Purusta tahked koostisosad ja sega kokku võiga. Suru mass vormi ja küpseta 160 C juures 15 min. Toorjuustukreem 500 g Nopri toorjuustu 4 tk muna 1 tl  Santa Maria vanillisuhkrut natuke soola 1 tl suhkrut Sega kõik komponendid omavahel kokku ja vala kohe ahjust tulnud koogi põhjale. Küpseta nüüd veel 45 min 160 C juures.  Hapukoore kiht koogile 200 g Nopri hapukoort natuke vaniljesuhkrut 1 tl suhkrut Sega komponendid omavahel kokku ja  vala ahjust tulnud koogile. Pane kook veelkord ahju 200 C  5 minutiks. Lase koogil jahtuda ja serveeri. Mullišokolaad Sulata vesivannil tume 70% šokolaad ja kanna see pintsliga mullikilele. Aseta mullikile külmikusse 15 minutiks. Eemalda šokolaad kilelt ja serveeri koogile. Cointreau maasikas Kuumuta 8 cl Cointreau koos 2 spl suhkruga madalal tulel. Kõige lõpuks sega massi maasikakuubikud, serveeri koogiga. Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Nõmme Turult! Toidud aitas täiuslikuks muuta: logod-4-saade_sarrapid