Joel Ostrati “Suur õhtusöök”

Reedeti20.00

Eda-Ines Etti

25.10.2019

EELROOG

Inese burger

Brioche kukeseente ja peekoniga

Brioche – prantsuse võisai

Esimene etapp

  • 500 g sõelutud Tartu Milli nisujahu
  • 6 muna
  • 15 g presspärmi
  • 15 g soola
  • 60 g vett või piima

Teine etapp

  • 350 g toasooja võid
  • 30 g suhkrut

Munapesu

  • munakollane
  • vedel mesi
  • natukene soola

 

  • sulata pärm käesoojas vees.
  • lisa munad, sool ja jahu.
  • sega tainast 2 min ühtlaseks massiks.
  • lisa pehme või ja suhkur.
  • sega veel 1-2 min.
  • aseta valmistaigen kaetult 1 tunniks külmkappi.
  • vormi pätsid ja tõsta võiga määritud küpsetusvormi.
  • lase kerkida 2 korda suuremaks.
  • tee pätsidele munapesu (määri neid vedelikuga).
  • küpseta 175-180 kraadi juures kuldpruuniks.


Kukeseened ja brioche

Brioche 1 kukkel:

  • või praadimiseks
  • Santa Maria soola ja pipart, maitse järgi

 

  • lõika kuklilt kaas ja põhi
  • prae kukkel võiga kuldpruuniks


Praetud kukeseened

  • 1 peotäis kukeseeni
  • ¼ sibulat (väike mugulsibul)
  • 15 g peekonit
  • Grüne Fee petersell
  • Santa Maria soola, pipart
  • või ja Oilio taimeõli praadimiseks

 

  • prae seened kuumal pannil kuldpruuni õli ja või segus
  • maitsesta ja pane kuklile.
  • kasuta serveerimisel ka:
    • piprakaste või liha praeleem
    • trühvlijuust
    • trühvlimesi
    • balsamico aoc
    • karulaugu kappar

 

PEAROOG

Must meri

Musta tindi pasta lõhega

  • 125 g värsket keetmata käsitööpastat
  • 1 küüslauguküüs
  • 0,5 tl tšillit
  • Grüne Fee peterselli
  • 1 tk värsket loorberit
  • 4 kirsstomatit
  • 20 g valget veini
  • 30 g sinikarbipuljongit
  • 10 g võid
  • soola, pipart
  • oliiviõli

 

  • keeda pasta 5-7 min soolaga maitsestatud vees.
  • rösti pannil loorber, küüslauk ja tšilli.
  • lisa vein ja puljong.
  • lisa pooleks lõigatud kirsstomatid.
  • maitsesta leem ja lisa kolm võitükki.
  • lisa pasta ja kuumuta seni, kuni kaste tiheneb ja kleepub pasta külge.
  • Kasuta serveerimisel ka:
    • suitsulõhet
    • parmesani
    • marineeritud rohelist pipart
    • röstitud panko riivsaia


MAGUSTOIT

Malva puding

Malva puding

  • 300 g Tartu Mill nisujahu
  • 2 tass suhkrut
  • 2 tl soodat
  • 1 tass piima
  • 4 muna
  • 4 tl vanilliekstrakti
  • 2 spl sulavõid
  • 4 tl lauaäädikat
  • 4 spl aprikoosimoosi

 

  • sega kõik koostisosad.
  • aseta segu võiga määritud vormi ja küpseta ahjus kuldpruuniks.
  • valmis puding niisuta soojalt niisutusvedelikuga (retsept allpool) ja jäta tahenema.


Niisutusvedelik

  • 1 tass võid
  • 1 tass suhkrut
  • 1 tass Nopri vahukoort
  • 2 tl vanilliekstrakti
  • 1 tass vett

 

  • kuumuta kõik koostisosad, kuni kõik on sulanud ja lahustunud.


Inglikreem
:

  • 14 tk munakollast
  • 120 g suhkrut
  • 0,8 l Nopri vahukoor
  • 0,2 l piima
  • 1 tk vanilli

 

  • sega munakollased suhkruga.
  • kuumuta vahukoor koos vaniljega 85 kraadini.
  • ühenda segud ja vala silikoonist küpsetusvormidesse.
  • jahuta ja külmuta toode.
  • eemalda kreem külmununa vormist ja põleta kreemi pealt suhkruga nagu brüleekreemi.
  • Kasuta serveerimisel ka:
    • hapukat jäätist
    • punane jänesekapsas happeks

 

Toidud aitas täiuslikuks muuta: