kogused 4-le EELROOG Aedniku sümfoonia paprika / tomat / krõbe kappar / bruschetta / ürdid Paprikasupp 4 tk paprika 2 tk sibul 3 küünt küüslauk 2 tk tomat 1 tk tšilli 1 spl veiniäädikas ca 1 l vesi maitsestamiseks soola, pipart kaunistuseks basiilikut ja piparmünti piserdamiseks toiduõli Lõika köögiviljad väiksemaks, piserda üle õliga, maitsesta soolaga ja rösti ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Vala köögiviljad potti, lisa vesi, maitsesta soola, pipra, veiniäädikaga. Keeda umbes 5 min, püreesta. Veendu maitses. Kaunista basiiliku lehtede ja piparmündiga. Lillkapsas 1 tk lillkapsas 1 spl või 2 tk küüslauguküüs Määri lillkapsas võiga, maitsesta soola ja küüslauguga. Küpseta ahjus 10 minutit 200 kraadi juures. Lase jahtuda, lõika õisikud pikuti õhukeseks ja serveeri supile. Krõbe kappar Friti kappar 180 kraadi juures rohkes taimeõlis. Küpseta 1-2 minutit ja aseta köögipaberile kuivama. Lisa supile kaunistuseks. Serveerimine Serveeri maitse järgi kitsejuustukreemi, seejärel supp, lillkapsaõisikud, kappar ja ürdid! Tomatisalsa bruschetta: 4 viilu ciabatta 1 tk suur tomat 3 spl oliiviõli 1 tk küüslauguküüs 3 lehte basiilik soola ja pipart Viiluta ciabattast paksemad viilud. Määri see kokku küüslauguga ja rösti ahjus 10 minutiga 200 kraadi juures krõbedaks. Lõika tomat väikesteks tükkideks, tükelda sisse basiilik, maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku ja aseta röstitud ciabattale. PEAROOG Sellest kõik algas veisefilee / juurseller / söekartul / piprakaste / magusad herned Veiseliha 800 g veise sisefilee või antrekoot 1 spl roheline pipar 1 spl õli 1 spl soolahelbed Valmistanine: Tõsta liha vähemalt 2 tundi enne küpsetamist külmast välja, et liha oleks toatemperatuuril. Määri liha kokku õli ja maitseainetega. Grilli 250-300 kraadi juures ca 4 min igast küljest. Nüüd tõsta liha jahtuma ja puhkama. Serveeri viiludena koos lisanditega. Söekartul 4 tk suur kartul 2 spl või 1 tl soolahelbed peoga tüümian Valmistamine: Pane kartul fooliumile. Lisa tükk võid ja tüümianioksasid. Pane foolium kartuli ümber ja küpseta sütes 300 kraadi juures ca 15-20 min. Testi kartuli küpsust grillvardaga või noaga torgates. Kartul on pehme, kui nuga jookseb lihtsalt läbi. Piprakaste 3 spl roheline, must ja valge pipar (teradena) 2 spl õli 200 ml 35% rõõskkoor 1 pits konjak 1 klaas veisepuljong 1 tk šalottsibul 1 küüs küüslauk 50 g või näpuotsaga sool Kuumuta õli ja prae madalal kuumusel pressitud küüslauk ja šalottsibul (NB! Ära pruunista). Lisa värskelt uhmerdatud piprad, sega kõik pannil segamini. Lisa konjak ning lase see põlema. Kuumuta 1 min ja lisa puljong. Keeda puljongi kogus poole vähemaks (NB! Kõik käib madalal kuumusel). Nüüd lisa 35% rõõskkoor ja keeda kastet, kuni see pakseneb. Maitsesta soolaga, lisa või. Vispelda kaste enne serveerimist kenasti vahtu. Sellerikreem 1 pea juurseller 100 g või 1 klaas piim maitsestamiseks sool Lõika juurseller keskmise suurusega kuubikuteks, siis keevad nad kiiremini pehmeks. Kuumuta sellerikuubikud võis, lisa piim ja keeda seller piimas pehmeks (ca 10 min). Piim keeb ära. Lisa või ja sool. Püreesta blenderis. Mesised herned 4 tk spargel 1 klaas hernes 2 spl mesi poolik tšilli 2 küünt küüslauk 50 g või maitseks soola Valmistamine: Puhasta spargel ja lõika väikesteks ratasteks. Kuumuta vesi potis keemiseni, aseta 20 sekundiks herned ja lõigutud spargel vette, kurna ja vala kohe teise potti, kus on kuumutatud mesi. Sega segamini. Lisa sool, küüslauk ja tšilli. Serveeri. DESSERT LAV sidrunijäätis / malva puding / rabarber / piparmündiõli Malva puding 1 klaas suhkur 2 spl aprikoosimoos 1 spl mooniseemned 1 klaas jahu 2 tk muna 2 spl või 125 ml piim 1 tl sooda 1 spl õunaäädikas maitseks sool maitseks vanilje Vispelda muna ja suhkur heledaks vahuks. Lisa aprikoosimoos ja jätka segamist. Maitsesta segu õunaäädika ja mooniseemnetega, lisa ka vanilje. Sõelu eraldi kaussi kokku kuivained: jahu ja sooda. Lisa kuivained segusse ning sega kõik korralikult omavahel kokku. Küpseta 190 kraadi juures 45 minutit, kuni kook on pealt ilus pruun. Tõsta kook välja ja tee kahvliga augud sisse. Lisa kuumale koogile kohe peale ka kaste, et see imbuks kooki sisse. Serveeri soojalt. Kaste 250 ml 35% rõõskkoor 125 g või 125 g suhkur 125 g konjak / brändi Kuumuta kõik komponendid, kuni segu on ühtlustunud. Vala kaste ahjust tulnud koogile peale ja jäta seisma (koogile tee kahvliga augud sisse, et saaks kooki sisse imbuda). Rabarberimoos 3 tk rabarber 1 klaas suhkur 1 tk sidrunikoor näpuotsaga vaniljesuhkur Kuumuta suhkur ja vanilje koos sidrunikoorega. Lisa rabarber ja kuumuta u 5 min madalal kuumusel. Jahuta ja serveeri koogi kõrvale. Sidrunijäätis pool klaasi suhkur 1 tl vanilje 1 l 35% rõõskkoor 1 tk sidrun Valmistamine: Vahusta vahukoor koos kõikide komponentidega. Riivi sisse sidrunikoor ja pressi juurde ka sidrunimahla. Sega. Aseta saadud kreem sügavkülma. Külmuta seda 3-4 tundi iga 30 minuti tagant segades, et jäätis jääks õhuliseks. Lõpuks serveeri jäätis koos Malva pudingu ja rabarberimoosiga.
Kaader filmist „Jan Uuspõld läheb Tartusse“ — FOTO: "Jan Uuspõld läheb Tartusse" Tele ja kino Ei või olla! Jan Uuspõllu uues filmis näitleb ka üks Eesti president
Merilin Mälk — FOTO: Pressimaterjal Muusika Merilin Mälk läks valentinipäeval kallimast lahku: on olukordi, kus tuleb teha raskemaid otsuseid
Koolitants selgitab välja publiku lemmiku — FOTO: Koolitants Tele ja kino Juba sel pühapäeval! Koolitants selgitab välja publiku lemmikuima etteaste
Kuvatõmmis — FOTO: TV3 TV3 uudised Suurkontserdid, spordisündmused ja maa-alune parkla: milline võib välja näha A. Le Coq Arena tulevik?
Frank Fruities — FOTO: Sisuturundus Sisuturundus Kingiideed emadepäevaks – jamavabad vitamiinid, mis pakatavad puuviljadest
Kuidas internetis osteldes mitte petta saada? — FOTO: 123rf Sisuturundus Kuidas internetis osteldes mitte petta saada? 7 praktilist nõuannet