Reklaam sulgub sekundi pärast

Hendrik Sal-Saller

Retsept 4-le EELROOG Tim Tom hiidkrevetid / tšilli / ingver / koriander / kookos
  • 400 ml köögiviljapuljong
  • 200 ml kookospiim
  • 200 g hiidkrevetid
  • 2 tk šallotsibul
  • 100 g kirsstomatid
  • 100 g šampinjonid
  • pool pakki Tom Yum supi ürdisegu (Umami)
  • 30 g ingverijuur
  • 4 spl kalakaste
  • 40 g Nam prik prao (tšillipasta õlis)
  • 4 lehte riisipaber
  • 20 g küüslauk
  • 20 g agaavisiirup
  • ½ kauna või maitse järgi tšillit
  • näpuotsaga soola
  • 4 tk laimi mahl
  • praadimiseks ja frittimiseks õli
Kookosvaht
  • 50 ml kookospiim
  • 50 ml täispiim (3,5%)
Garneeringuks
  • Riisipaber fritituna supi peale
Valmistamine: Kuumuta potis vähese õliga kõik köögiviljad (küüslauk, tomat, ingverijuur, peeneks hakitud tšilli). Lisa Tom Yum ürdisegu, Nam prok prao ja puljong, kookospiim, kalakaste ning keeda 30 min. Samal ajal prae pannil šallotsibul, hakitud seened, hiidkrevetid, lisa puljongile. Maitsesta lõplikult laimimahla, agaavisiirupi ja soolaga. Riisipaber friti õlis 200 kraadi juures 3 sekundit. Kookosvahu jaoks kasuta kas saumikserit või visplit. Vala kokku kookospiim ja täispiim ning vahusta korralikult. Lisa toidule vaid pealmine kiht vahtu. PEAROOG Julge pardirind on mahlane pardirind / porgandi-ingveri kreem / pardileem / merekapsas Part
  • 4 tk pardi rinnafilee
  • 1 tl Sichuani pipar (Umami)
  • 1 g punane amarant
  • Vesi, sool
Kreem
  • 400 g porgand
  • 40 g ingver
  • 40 g või
  • ½ kaun tšilli (soovi korral)
  • 1 tl vetikahelbed (Umami)
Kaste
  • 60 ml õli
  • 4 tk kahvrilaimi leht
  • 60 g ploomikaste (Umami plum sauce)
Salat
  • 30 g valge redis
  • 10 g roheline sibul
  • 20 g granaatõuna seemned
  • 5 g värske koriander
Valmistamine: Pane pardi rinnakud 5% soolvette 12 tunniks seisma. Siis prae pardifileed nahapool all. NB! Aseta part külmale pannile, et nahk jääks krõbe. Maitsesta pipra ja soolaga. Pärast pannil praadimist pane part umbes 5-7 minutiks ahju 200 kraadi juurde (võimalusel kasuta grilli). Garneeringuks puista peale amaranti. Kreem: prae ingver, sibul ja tšilli. Lisa porgand ning kata veega. Keeda pehmeks ja püreesta. Garneeri vetikahelvestega. Kastme jaoks sega õli, kahvrilaimi leht ja ploomikaste. Salati jaoks haki sibul ja koriander, lõika redisest õhukesed viilud ja lisa granaatõuna seemned, sega ja serveeri. DESSERT Banarama krõbe banaan / viski karamell / vaarikatolm / mangovaht Paneeritud banaan
  • 2 tk banaan
  • 100 g riisijahu (Umami)
  • 100 ml vesi
  • 2 l õli frittimiseks
Mango vaht
  • 200 ml mandlipiim
  • 2 lehte želatiin
  • 200 g mangopüree
Soolakaramell
  • 40 g suhkur
  • 60 ml 35% rõõsk koor
  • näpu otsaga soola
Jäätis
  • 200 ml piim
  • 100 ml 35% rõõsk koor
  • 15 g glükoos
  • 50 g kookoslaastud
  • 20 g piimapulber
  • 5 ml yuzu mahl (Umami)
Kaunistamiseks: mustikad, vaarikad, külmkuivatatud vaarikad, lemon verbena (roheline ürt), söödavad lilled Umamist. Valmistamine:  Sega riisijahu ja vesi. Koori banaan ja lõika jämedamad viilud. Paneeri banaaniviilud vee ja riisijahu segus ning friti 180 kraadi juures 4 minutit. Mango vaht: kuumuta mandlipiim, lisa paisutatud želatiinileht ja hiljem lisa mangopüree, jahuta, vala sifooni. Karamellikastme jaoks karamelliseeri suhkur, lisa vahukoor, keeda 10 min, lõpus lisa soolahelbed. Jäätise jaoks kuumuta piim ja vahukoor. Lisa piimapulber, glükoos ja kookoslaastud. Kuumuta 20 minutit, jahuta. Jahtunud segust valmista jäätis jäätisemasinas. Yuzu mahla lase spreina magustoidule peale. Toidud aitas täiuslikuks muuta: