Reklaam sulgub sekundi pärast

Jaagup Kreem

EELROOG Mehhiko salat “Kõrbetorm” Marineeritud kanaliha ● 400 g kana kintsuliha ● 2 spl terasinepit ● 1 spl mett ● 1 spl sojakastet ● 20 g hakitud küüslauku ● 1 spl sidrunimahla ● Santa Maria soola ja pipart ● Oilio toiduõli Sega kokku marinaad ning kata sellega kanaliha. Lase seista marinaadis vähemalt paar tundi (hea oleks üleöö külmkapis). Grilli kanakints söegrillil. Lõika viiludeks. Tomatisalsa ● 200 g värsket tomatit ● 100 g sibulat ● 100 g paprikat ● 20 g küüslauku ● 1 spl laimimahla ● 1 väiksem jalapeno tšilli ● Santa Maria soola ja pipart Haki kõik koostisained väiksemaks ning purusta blenderis ühtlaseks kastmeks. Toorjuustukreem ● 200 g Nopri toorjuustu ● laimimahl 2 laimist ● laimikoor 2 laimist ● soola ja musta pipart Sega kõik koostisained kokku. Leivapuru ● 100 g musta leiba ● 100 g täistera saia ● 100 g maisikrõpsud Rösti sai ja leib ahjus ning lasta pisut laua peal kuivada. Purustada blenderis ühtlaseks puruks. Muud salati koostisained ● 1 tk avokaado ● 1 röstitud maisitõlvik ● 1 suur paprika ● 1 keskmise suurusega šalottsibul ● 1 pea röstitud rooma salatit PEAROOG Chilli Chilli con carne ● 500 g hakkliha (50/50 sea ja veise) ● 200 g veise välisfileed ● 120 g paprikat ● 120 g sibulat ● 20 g küüslauku ● 120 g varssellerit ● 1 väiksem jalapeno tšilli ● 400 g purustatud tomateid ● 400 g punased oad soolvees ● 40 ml Jack Danielsi viskit ● 350 ml Food Studio veisepuljongit ● Santa Maria Cayenne’i pipart ● soola ja pipart ● laimimahla Haki köögiviljad kuubikuteks ning rösti kuumal pannil. Pruunista hakkliha. Rösti veise välisfilee söegrillil, jahuta natuke ja lõika väikesteks kuubikuteks. Vala suurde potti purustatud tomat, konservuba, eelnevalt röstitud köögiviljad, pruunistatud hakkliha ja grillitud veisefilee. Kuumuta madalal tulel vähemalt paar tundi (hea oleks 6-7 tundi). Viimasena lisa maitseained ning Jack Danielsi viski. Muud koostisained ● Köögivilja chips’id ○ viiluta köögivili õhukeselt, rösti 160-kraadises Oilio toiduõlis, kuni nad on kuldpruunid ning kuivata vähemalt 8 tundi. Maitsesta soolaga. ● 100 g Nopri talujuustu Eksklusiiv ● 100 g Nopri hapukoort (nõrutatud) ○ pane hapukoor sõelale koos marliga nõrguma. ● Ürdisalat ● Kongo kartuli tolm ○ Keeda Kongo kartul keeta pehmeks ning tambi ühtlaseks püreeks. Lisa vett, kuni segu saab määrida õhukese kihina kuivamisplaadi peale ning kuivata ahjus või kuivatis üleöö. Kui on kuiv, purusta blenderis tolmuks. Kasuta garneeringuna. MAGUSTOIT Kreem de la Kreem Tekiilakreem ● 3 munakollast ● 300 g Nopri toorjuustu ● 300 g Nopri vahukoort ● 180 g suhkrut ● 1 tl vaniljeekstrakti ● 40 ml tequilat ● soola Vahusta munakollane poole suhkru kogusega, kuni tekib kohev hele vaht. Vahusta vahukoor teise osa suhkruga, kuni vaht on tugev ja hoiab kuju. Seejärel lisa Nopri toorjuust. Saadud vahukoore-toorjuustu massile lisa eelnevalt vahustatud munakollane. Saadud kreem maitsesta tekiila, vaniljeekstrakti ja näputäie soolaga. Pritsi kreem vormi põhja. Biskviitküpsised ● 5 muna, eraldatud kollased ja valged ● 100 g suhkur (jagatud kaheks) ● 100 g Tartu Milli nisujahu ● 0,5 tl viinhapet ● 0,5 tl soola ● 0,5 tl Santa Maria küpsetuspulbrit ● 0,5 tl vanilje ekstrakti Vahusta munakollane poole suhkruga kohevaks vahuks. Vahusta munavalge eraldi kausis samamoodi tugevaks vahuks. Sega vahustatud kollane ja valge, lisades jaokaupa nisujahu ja küpsetuspulber. Lõpetuseks maitsesta segu väikese koguse soolaga ja vaniljeekstraktiga. Vala segu pritskotti ning pritsi küpsetusplaadile tilgakujulised kujundid. Küpseta 160 kraadi juures 12-15 min, kuni on kuldpruunid. Lase jahtuda. Küpsiste niisutamiseks: ● 200 ml kanget musta teed ● 40 ml Amaretto likööri ● 100 g fariinsuhkrut Sega toorained omavahel kokku ja niisuta saadud vedelikuga küpsiseid. Tiramisu komplekteerimiseks pritsi tekiilakreemi vormi põhja, lisa 1 kiht niisutatud küpsist, seejärel lisa vormi keskele füüsal. Jätkata teise kihiga – uuesti kreem, küpsis ja siis uuesti 1 kiht kreemi. Vormi ehitatud kook aseta sügavkülmikusse 1-2 tunniks, et kook taheneks. Kui kook on piisavalt tugev, et vormist välja lüüa, tõsta saadud kook taldrikule ning pritsi tekiilakreemist väikesed täpid. Kaunista vaarika ja põldmarjaga ning puista üle marjapuruga.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Tartu Turult!