Reklaam sulgub sekundi pärast

Jaan Pehk

EELROOG Retseptid 4-le Aasiapärane rassolnik Jaani kimchi / krõbe muna / hõre murulauk
  • 250 g                                      kimchit
  • 2 suurt                                   tomatit
  • 2 suurt                                   sibulat
  • 2 tk                                         kartulit
  • 1 tk                                          porgand
  • 5 küünt                                  küüslauku
  • pöidlajagu                             ingverit
  • 10 g                                         tšillit
  • 4 tk                                         muna
  • 1 l                                            kanapuljongit
  • 10 g                                         rohelist sibulat
  • 30 g                                         tomatipastat
  • 1 tl                                           Santa Maria valget pipart
  • 1 tl                                           soola
  • 1 spl                                        toiduõli
  • 1 tl                                           Heinzi sojakastet
  • 1 tl                                           õunaäädikat
Paneering:
  • 50 g                                        Tartu Mill riivsai
  • 1 tk                                         muna
  • 50 g                                        panko
Rohelised idud ja murulauk (maitse järgi, serveerides) Viiluta sibulast õhukesed ribad ja tükelda tomat pisikesteks tükkideks. Kuumuta potis õli ja küpseta madalal temperatuuril sibul, tomat, ingver ja küüslauk. Lisa tomatipasta ning jätka kuumutamist. Lisa kanapuljong (Puljongi keetmine on lihtne. Pane kana külma vette keema, keeda tervet broilerit ca 2-3 h madalal temperatuuril. Vahepeal eemalda vaht, lõpus maitsesta soolaga). Keeda madalal tulel suppi, kuni sibul läheb mõnusalt pehmeks. Maitsesta soola ja valge pipraga. Supp on parim parajalt vürtsikana ja paksu konsistentsina. Pane keema 1 liiter vett, lisa 1 tl õunaäädikat. Kui vesi keeb, hakka vispliga tegema vurri (ringikujulisi liigutusi), löö toores muna keevasse vette ning lase keeta paar minutit. Seejärel lase jahtuda. Tee kahekordne paneering ning fritüüri niikaua, kuni muna on kuldpruun. Kui sul pole fritüüri, siis prae pannil rohkes õlis. Lisa frititud munad supi peale. Serveeri supp rohelise sibulaga. Kimchi lisa supi sisse enne serveerimist, sega hoolikalt läbi. Jaan Pehki kimchi retsepti leiab SIIT!   PEAROOG Veise saladus vürtsikas tomat / paprika / wasabi-sibulariis / magus mais Marinaad:
  • 400 g                                      Rakvere veisevälisfileed
  • 2 tk                                          munavalget
  • 100 ml                                    heledat sojakastet
  • 100 ml                                    Heinzi tumedat sojakastet
  • 1 spl                                         tärklist
  • 1tl                                            Santa Maria valget pipart
  • 20 ml                                      õli
Sega kõik kokku ja liha sisse! Valmistamine:
  1. Viiluta veiseliha ribadeks.
  2. Tee marinaad. Sega kokku hele- ja tume sojakaste ning munavalge.
  3. Maitsesta valge pipraga.
  4. Lisa marinaadi veiseliha ribad ning jäta vähemalt 30 minutiks marineeruma.
Köögiviljahautis:
  • 2 tk                                         tomatit
  • 2 tk                                         sibulat
  • 1 väike                                    hiina kapsas (100 g)
  • 200 g                                      värvilisi paprikaid (kollane, oranž, punane)
  • 20 g                                        hakitud ingverit
  • 20 g                                        hakitud küüslauku
  • 100 g                                      india pähkel
  • 50 g                                        mungoa idud
  • 20 g                                        tšillikaunad (punane ja roheline)
Kuumuta kõik omavahel läbi ja jäta liha ootama. Tükelda kõik toorained ribadeks. Seejärel alusta praadimist sibulast ning paprikast. Kui paprika ja sibul on ühtlaselt pruunistatud, lisa tomat, ingver, küüslauk ja tšilli. Lase haududa 5 minutit ning seejärel lisa marineeritud veiseliha. Lõpetuseks lisa hiina kapsas, india pähkel, mungoa idud ning jäta hauduma. Riis:
  • 200 g                                     Tartu Mill riis
  • 10 g                                        Santa Maria mustad seesamiseemned
  • 10 g                                        värsket rohelist sibulat
  • 10 g                                        Santa Maria sibulahelbeid
  • 10 g                                        Santa Maria wasabi seesam
  • 20 g                                       võid
Keeda riis pehmeks ja maitsesta maitseainetega, mis on retseptis. Enne serveerimist sega kõik kokku ja lisa või, lase võil sulada massi ja serveeri.   MAGUSTOIT Õunakook mitmel moel Soolakaramell / õuna tšatni / kutsehariduskeskuse besee Õunakook:
  • 100 g                                      Tartu Mill nisujahu
  • 100 g                                      Tartu Mill täistera nisujahu
  • 150 g                                      pruuni suhkrut
  • 1 spl                                       Santa Maria küpsetuspulbrit
  • 1 tl                                          sool
  • 200 g                                     või
  • 4 tk                                         muna
  • 200 g                                     Nopri hapukoort
  • 200 g                                     õun
  • 50 g                                        mandlid
  • 1 tl                                          Santa Maria kaneeli
Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kõik ülejäänud komponendid ja seejärel sega kokku omavahel ka massid. Aseta taigen vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40 min. Kui kook on valmis, pintselda see üle siirupiga, et tulemus oleks mahlasem (siirupi retsept all). Siirup:
  • 100 g                                      suhkur
  • 100 ml                                   vett
  • 1 tl                                           Santa Maria vanillisuhkur
  • ühe sidruni mahl
Keeda kõik omavahel kokku ja lase alla keeda 10-15 min madalal kuumusel. Siirup on valmis, kui mahust on 50% alla keenud, konsistents peab olema siirupile omaselt paks. Karamellikaste:
  • 50 g                                         võid
  • 200 g                                      suhkur
  • 500 ml                                   Nopri piim
  • näpuotsatäis                         soola
Pruunista pannil suhkur ja lisa piim, keeda seni, kuni suhkur on lahustunud. Sega vähese külma piimaga maisitärklis ning sega mass kuuma karamell kastmesse. Kuumuta seni, kuni kaste hakkab paksenema. Või lisa kõige lõpus, sega see sisse. Õuna tšatni väikse vürtsiga 
  • 200 g                                        Granny Smith sordi õuna
  • 1 tk                                            Santa Maria vaniljekaun
  • ½ tl                                          Santa Maria kaneeli
  • natuke                                     tšillit
  • 20 g                                          suhkrut
  • 50 g                                          võid
  • 10 g                                          ingverit
  • 1 tk                                           sidrunimahl
Tükelda õunast kuubikud. Kuumuta pannil või ja suhkur. Lisa õunakuubikud ja kõik ülejäänud komponendid, mis on retseptis. Hakka kõike koos madalal tulel hautama. Kokku kulub tšatni hautamiseks ca 20-30 min. Tulemus on tükiline moos, mis maitseb värskelt ja mahlaselt.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: