EELROOG Retseptid 4-le Aasiapärane rassolnik Jaani kimchi / krõbe muna / hõre murulauk 250 g kimchit 2 suurt tomatit 2 suurt sibulat 2 tk kartulit 1 tk porgand 5 küünt küüslauku pöidlajagu ingverit 10 g tšillit 4 tk muna 1 l kanapuljongit 10 g rohelist sibulat 30 g tomatipastat 1 tl Santa Maria valget pipart 1 tl soola 1 spl toiduõli 1 tl Heinzi sojakastet 1 tl õunaäädikat Paneering: 50 g Tartu Mill riivsai 1 tk muna 50 g panko Rohelised idud ja murulauk (maitse järgi, serveerides) Viiluta sibulast õhukesed ribad ja tükelda tomat pisikesteks tükkideks. Kuumuta potis õli ja küpseta madalal temperatuuril sibul, tomat, ingver ja küüslauk. Lisa tomatipasta ning jätka kuumutamist. Lisa kanapuljong (Puljongi keetmine on lihtne. Pane kana külma vette keema, keeda tervet broilerit ca 2-3 h madalal temperatuuril. Vahepeal eemalda vaht, lõpus maitsesta soolaga). Keeda madalal tulel suppi, kuni sibul läheb mõnusalt pehmeks. Maitsesta soola ja valge pipraga. Supp on parim parajalt vürtsikana ja paksu konsistentsina. Pane keema 1 liiter vett, lisa 1 tl õunaäädikat. Kui vesi keeb, hakka vispliga tegema vurri (ringikujulisi liigutusi), löö toores muna keevasse vette ning lase keeta paar minutit. Seejärel lase jahtuda. Tee kahekordne paneering ning fritüüri niikaua, kuni muna on kuldpruun. Kui sul pole fritüüri, siis prae pannil rohkes õlis. Lisa frititud munad supi peale. Serveeri supp rohelise sibulaga. Kimchi lisa supi sisse enne serveerimist, sega hoolikalt läbi. Jaan Pehki kimchi retsepti leiab SIIT! PEAROOG Veise saladus vürtsikas tomat / paprika / wasabi-sibulariis / magus mais Marinaad: 400 g Rakvere veisevälisfileed 2 tk munavalget 100 ml heledat sojakastet 100 ml Heinzi tumedat sojakastet 1 spl tärklist 1tl Santa Maria valget pipart 20 ml õli Sega kõik kokku ja liha sisse! Valmistamine: Viiluta veiseliha ribadeks. Tee marinaad. Sega kokku hele- ja tume sojakaste ning munavalge. Maitsesta valge pipraga. Lisa marinaadi veiseliha ribad ning jäta vähemalt 30 minutiks marineeruma. Köögiviljahautis: 2 tk tomatit 2 tk sibulat 1 väike hiina kapsas (100 g) 200 g värvilisi paprikaid (kollane, oranž, punane) 20 g hakitud ingverit 20 g hakitud küüslauku 100 g india pähkel 50 g mungoa idud 20 g tšillikaunad (punane ja roheline) Kuumuta kõik omavahel läbi ja jäta liha ootama. Tükelda kõik toorained ribadeks. Seejärel alusta praadimist sibulast ning paprikast. Kui paprika ja sibul on ühtlaselt pruunistatud, lisa tomat, ingver, küüslauk ja tšilli. Lase haududa 5 minutit ning seejärel lisa marineeritud veiseliha. Lõpetuseks lisa hiina kapsas, india pähkel, mungoa idud ning jäta hauduma. Riis: 200 g Tartu Mill riis 10 g Santa Maria mustad seesamiseemned 10 g värsket rohelist sibulat 10 g Santa Maria sibulahelbeid 10 g Santa Maria wasabi seesam 20 g võid Keeda riis pehmeks ja maitsesta maitseainetega, mis on retseptis. Enne serveerimist sega kõik kokku ja lisa või, lase võil sulada massi ja serveeri. MAGUSTOIT Õunakook mitmel moel Soolakaramell / õuna tšatni / kutsehariduskeskuse besee Õunakook: 100 g Tartu Mill nisujahu 100 g Tartu Mill täistera nisujahu 150 g pruuni suhkrut 1 spl Santa Maria küpsetuspulbrit 1 tl sool 200 g või 4 tk muna 200 g Nopri hapukoort 200 g õun 50 g mandlid 1 tl Santa Maria kaneeli Vahusta munad ja suhkur. Sega omavahel kõik ülejäänud komponendid ja seejärel sega kokku omavahel ka massid. Aseta taigen vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40 min. Kui kook on valmis, pintselda see üle siirupiga, et tulemus oleks mahlasem (siirupi retsept all). Siirup: 100 g suhkur 100 ml vett 1 tl Santa Maria vanillisuhkur ühe sidruni mahl Keeda kõik omavahel kokku ja lase alla keeda 10-15 min madalal kuumusel. Siirup on valmis, kui mahust on 50% alla keenud, konsistents peab olema siirupile omaselt paks. Karamellikaste: 50 g võid 200 g suhkur 500 ml Nopri piim näpuotsatäis soola Pruunista pannil suhkur ja lisa piim, keeda seni, kuni suhkur on lahustunud. Sega vähese külma piimaga maisitärklis ning sega mass kuuma karamell kastmesse. Kuumuta seni, kuni kaste hakkab paksenema. Või lisa kõige lõpus, sega see sisse. Õuna tšatni väikse vürtsiga 200 g Granny Smith sordi õuna 1 tk Santa Maria vaniljekaun ½ tl Santa Maria kaneeli natuke tšillit 20 g suhkrut 50 g võid 10 g ingverit 1 tk sidrunimahl Tükelda õunast kuubikud. Kuumuta pannil või ja suhkur. Lisa õunakuubikud ja kõik ülejäänud komponendid, mis on retseptis. Hakka kõike koos madalal tulel hautama. Kokku kulub tšatni hautamiseks ca 20-30 min. Tulemus on tükiline moos, mis maitseb värskelt ja mahlaselt. Toidud aitas täiuslikuks muuta:
Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf.com Päevakaja Maksu- ja tolliamet: automaksust kõrvalehiilimine saab olema ülikeeruline!
Brigita Anton lasketiirus — FOTO: TV3 Seltskond Brigita Anton rinnaimplantaatidest: tundsin, et minu pikkuse juurde sobib veidi lopsakam partii
Tänane „Kolmekas“ muudab viina veeks! — FOTO: TV3 Kolmekas Kuidas küll? Tänases “Kolmekas“ muudetakse viin veeks!
Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf.com Päevakaja Suve veel ei tule! Nädalavahetusel läheb ilm taas jahedamaks
Photo by Jose Ricardo Barraza Morachis from Pexels — FOTO: Pexels Sisuturundus Eesti ja Soome hasartmänguturu peamised erinevused