Reklaam sulgub sekundi pärast

Jõulu õhtusöögi retseptid

PEAKOKA TERVITUS Grillitud juust Nopri grilljuust / Fenkoli moos / roheline leht (meliss või jänesekapsas) Grilli pannil või elaval tulel grilljuust (rasvainet pole vaja kasutada, sest juustus on seda juba piisavalt). Serveeri kuum juust moosiga, saatjaks sobib meliss või jänesekapsas. EELROOG Foie gras kreembrülee Brüleekreem
  • 200 g hanemaksa
  • 10 g võid
  • 8 cl brändit
  • 2 oksa värsket tüümiani
  • 60 g šalottsibulat
  • 3 küünt küüslauku
  • 200 ml Nopri rõõskkoort 35%
  • 3 tk munakollast
  • sool / roheline pipratera / rose pipar / vaniljesuhkur
  • 5 g  suhkur (põletada peale!)
  Foie gras mass: pruunista maks roheliste pipraterade, või, sibula ja küüslauguga. Maitsesta ürdi ja soolaga. Lase kõigel podiseda ca 15 minutit madalal temperatuuril. Eemalda liigne rasv ja vala kogu praetud segu blenderisse. Tee massist korralik püree, võid juurde lisada külma võid (ca 10 g). Mass on vedelam kui tavaline pasteet (ära kohku, kõik on endiselt hästi!). Rõõskkoore segu: kuumuta rõõskkoor keemiseni, maitsesta soola ja vähese vaniljesuhkruga. Lase jahtuda ja vispelda munakollased. Lisa munakollaste segu vähehaaval rõõskkoore hulka. Sega rõõskkoore segu kokku foie gras seguga. Lase parema tulemuse saamiseks kogu mass sõelast läbi. Nüüd vala vormidesse, vorm võiks olla 1/3 jagu täis. Pane vormid vesivanni (vesi peab katma üle poole vormist). Aseta peale foolium ning pane ahju 150 kraadi 45 minutiks. Jahuta pärast küpsemist külmas. Serveeri brülee pealt põletatud suhkruga.   PEAROOG Veinivines pardikoib Pardikoivad
  • 6 tk pardikoiba
  • 5 lehte loorberit
  • 1 terve apelsin
  • 1 l Food Studio kanapuljongit
  • 200 ml punast veini
  • 1 terve sibul
  • 1 terve porgand
  • 1 tk tähtaniisi
  • 1 tk nelki
  • 60 g tomatipastat
  • 60 g juursellerit
  • 20 tera rohelist pipart
  • natuke kaneeli
  • soola ja natuke rohelist pipart
Kuumuta potis tomatipasta, lisa vein ja puljong ning lase keema. Pane ahjupotti pardikoivad, lisa juurde kõik ülejäänud komponendid. Sega kõik omavahel kokku ja vala peale pliidil kuumutatud puljongi, tomatipasta ja veini segu. Pane ahjupott ahju 220 kraadi juures 45 minutiks, seejärel keera temperatuur 160 kraadini ja pane kaas potile (jälgi, et vedelik kataks koivad. Kui ei kata, siis lisa puljongit). Küpseta 3 tundi 160 kraadi juures ja siis serveeri. Stiilsem ja restoranilikum on kondid eemaldada, kodus sobib serveerida ka kondiga! Safrani-kõrvitsarisoto
  • 500 g risoto riisi
  • 200 ml punane vein (täidlane)
  • 100 g kõrvitsat
  • 60 g sibulat
  • 10 g küüslauku
  • 50 g parmesani juustu
  • 200 ml Food Studio lihapuljongit
  • 50 ml Nopri 35% rõõskkoor
  • 60 g võid
  • natuke safranit
  • värsket koriandrit ja lehtpeterselli
Kuumuta paksu põhjaga potis pool kogusest võid ja prae selles küüslauk, sibul ja safran ca 1 minut. Prae, kuni sibul läheb pehmeks. Seejärel lisa pannile riis ja prae veel 2 minutit, siis hakka vähehaaval lisama vedelikku, vaheldumisi veini ja puljongit. Kui on umbes 15 minutit kuumutatud, hakka vaikselt maitsestama risotot. Kõige lõpus tükelda risoto sisse lehtpeterselli ja värsket koriandrit. Lisa või ja rõõskkoor. Sega kõike korralikult ja lase kaane all enne serveerimist seista ca 3 minutit. Serveeri ja riivi peale parmesani. Õige risoto tuleb vedalapoolsem, mitte puder. Joeli unustatud karask
  • 200 ml Nopri kitsepiima
  • 100 g kitsekohupiim
  • 30 g  Tartu Mill kama
  • 100 g maisijahu
  • 80 g võid
  • 3 tk muna
  • 100 g kõrvitsaseemned
  • 20 g röstsibul (Santa Maria sibulahelbed )
  • 1 tl  küpsetuspulbrit
  • vanilje / sool / küüslaugupulber
Sega omavahel kokku kõik komponendid (vahusta muna kõigepealt ja seejärel juba kõik muu), kõige lõpus sega juurde sulatatud soe või. Valmista ette vorm, mähi see küpsetuspaberiga või määri rasvainega (võiga) kokku. Vala segu vormi ja küpseta 45 min 180 kraadi juures. Lase jahtuda ja tarbi soojalt. MAGUSTOIT Lumepallisupp
  • 1 l Nopri piima
  • 4 tk muna
  • 85 g suhkrut
  • 1 tl vaniljepastat
  • maisitärklis
  • roosa pipar (10 tera jagu koore osa)
Valge šokolaadi grumble (Ott Leplandi saates on retsept, vaata SIIT!) /sidrun tüümian/ (garneeringuks) Maitsesta piim vaniljepasta ja suhkruga ning kuumuta 90 kraadi juurde. Eralda munakollane munavalgest. Vahusta munavalge suhkruga tugevaks vahuks. Võta lusikaga munavalgevaht ja aseta kuuma piima sisse küpsema. Küpseta 1 minut mõlemalt poolt. Pilvekujuline munavalgepall kerkib, seega arvesta sellega, kui tahad mitut palli korraga küpsetada. Tõsta küpsetatud munavalge pilved serveerimisvormi. Aseta sinna juurde ka ahjus küpsetatud valge šokolaad. Nüüd vahusta munakollane. Võta piimasegust natuke ja sega seda munakollase massiga. Sega kõik omavahel kokku ja sega vispliga kuumutades massi pidevalt. Kreemikama tulemuse saamiseks sega juurde maisitärklist. Aja mass enne serveerimist läbi sõela. Serveeri piima ja munakollase supp, valades see kaussi nii, et munavalge pilveke ei saaks kannatada, vaid jääks kenasti pinnale. Serveerimise lõpus puista pilvekese peale roosa pipra kesta (siis pipratera ennast, vaid roosat koore osa. Selle saad kenasti käevahel pipraterasid mudides kätte). joel_ostrat_retsept_logod_TV3 Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Nõmme turult!