Retseptid (arvestusega neljale) EELROOG Vitello tonnato Viiratsi suitsuangerjaga Liha 400 g veise välisfileed 500 ml Food Studio veisepuljongit 60 g sibulat 60 g porgandit 10 g küüslauk 2 lehte loorberit 2 lehte salveid 1 oks värsket tüümiani maitse järgi sool ja pipar 100 ml valge vein (soovi korral) Maitsesta liha soola ja pipraga ning aseta ahjupotti. Kata liha ülejäänud komponentidega (liha peab olema vedeliku sees, vajadusel lisa vett või puljongit). Küpseta liha kaane all 2,5-3 h 160 kraadi juures. Jahuta liha maha pärast küpsemist. Enne serveerimist viiluta liha võimalikult õhukesteks viiludeks. Angerjakreem 150 g Viiratsi angerjafarmi suitsuangerjat 250 g Nopri Talu toorjuustukreemi tilli Santa Maria soola ja rohelist pipart poole laimi mahl Puhasta suitsuangerjas hoolikalt ja tee väikesed kuubikud. Sega omavahel kokku maitseained, laimimahl ja toorjuust. Seejärel lisa angerjas. Kui soovid, et tükke sisse ei jääks, valmista segu köögikombainis. Esimese käigu serveerimine: Aseta lihalõigud taldrikusse. Liha peale lase läbi pritskoti angerjakreemist täpid. Koori pikk värske kurk ja tõmba kartulikoorijaga pikad õhukesed ribad (keera need taldrikusse rulli). Krõmpsususe saamiseks lase neil enne jäävees seista. Riivi peale kõige õhema juusturiiviga, eelnevalt korraks sügavkülmas olnud, Nopri trühvlijuust. Viska lohakalt maitse järgi kõige peale tillivarsi ja mõned pohlad. PEAROOG Kukeseene orsoto Peipsi järve kohafileega Orsoto 200 g Tartu Milli kruupe 100 g porgandit 100 g sibulat 20 g küüslauku 100 g Nopri toorjuustu 80 g kukeseeni 60 g võid Santa Maria rohelist pipart (veskist) ühe laimi koor natuke Grüne Fee tilli 1 l Food Studio köögiviljapuljongit 200 ml valget veini maitse järgi soola Pese kruubid. Pruunista köögiviljad koos kruupidega õlis. Lisa vähehaaval puljongit iga 4-5 min järel. Keera tuli väikeseks ja hauta kõike ca 30 min, lisades vaheldumisi puljongit ja valget veini (vedelikku lisa vaid siis, kui hakkab põhja nakkuma). Sega orsoto kokku või ja toorjuustuga. Lase toidul kaane all enne serveerimist 5 minutit puhata. Maitsesta vajadusel üle. Kohafilee 600 g kohafileed 1 tk laimi mahla natuke soola Santa Maria rohelist pipart 60 g võid Prae eelnevalt maitsestatud koha keskmise kuumusega pannil. Keera kala ettevaatlikult ning lisa enne ahju asetamist juurde või. Murulauguvaht 50 g murulauku 100 ml Oilio toiduõli maitsesta soolaga Kuumuta õli 50 kraadini ja püreesta saumikseriga sisse till, jahuta kiiresti jäävees ja serveeri külmalt. Efektseks serveerimiseks kasuta sifooni! Suhkruherne ja tilli salat natuke Grüne Fee tilli soola 40 g suhkruhernest 5 g Oilio kõrvitsaõli Puhasta varre küljest till. Lõika suhkruhernes diogonaalis õhukesteks ribadeks ja aseta korraks jäävette. Kuivata hernes köögipaberil ja sega see kokku tilliga, maitsesta kõrvitsaõli ja soolaga. Pearoa serveerimine: Aseta taldrikule orsoto ja peale praetud kohafilee. Lase läbi sifooni taldrikule murulaugu vaht. Kala peale pane õhuliselt suhkruherne ja tilli salat. Puista kaunistuseks tillipuru. MAGUSTOIT Matcha panna cotta Panna cotta 250 ml Nopri rõõskkoor 35% 250 ml Nopri toorpiima 10 g Santa Maria toiduželatiini 7 g Matcha pulber 3 spl pruuni suhkrut 1 spl riivitud laimi koort Kuumuta piim ja rõõskkoor kuni keemiseni, tõsta tulelt. Maitsesta vanilli ja tuhksuhkruga. Lisa kuumutatud koorele matcha. Kuumuta saadud segu lahustumiseni, ära keeda! Paisuta želatiini 5 minutit väheses külmas vees (500 ml vedeliku tarretamiseks võta 1 sl (10 g) želatiini). Lisa želatiin segule ja lase seista 4 tundi jahedas kohas. NIPP: Tarretise paremaks kättesaamiseks kasta vorm hetkeks kuuma vette. Vormidena on hea kasutada küpsetus silikoonvorme, kuid sobivad ka kõik teised. Krõbe ja magus filotaigna lehvik 1 leht filotainast 1 spl toasooja võid näpu otsaga Santa Maria ingveripulbrit tunde järgi tuhksuhkrut Määri õrnalt filotainas toasooja võiga ning maitsesta. Küpseta ahjus (pidevalt silma peal hoides) 6-8 minutit 180 kraadi juures. NIPP: Aseta nurkadesse raskused, muidu tainas võib keerleva ahjuõhu käes lendlema hakata. Marjamoos 200 g sügavkülmutatud marjasegu 2 spl suhkrut 10 g Grüne Fee värsket piparmünti Kuumuta marjad ja suhkur vähese veega. Lisa piparmünt ja püreesta. Püree suru läbi jämedama sõela (eemaldades tükid ja seemned). Maitsesta vajadusel veel. Soovi korral võib lisada ka vaniljesuhkrut. Magustoidu serveerimine: Tõmba pintsliga moos taldriku põhjale. Aseta taldriku keskele panna cotta, mille peale aseta värskeid (võib ka sügavkülmutatud) marju. Murra käega katki filotaigna lehvikud ja tee nendest katus kõige tipuks. Võid lisada ka rohelist piparmünti või tüümiani oksi. Kõige lõpuks purusta käte vahel enda lemmikbesee ja puista seda magustoidule. Toidud aitas täiuslikuks muuta:
Eriti keeruline on olukord suverehvidega sõidukite jaoks — FOTO: 123rf Päevakaja Kevad, kus? Lähipäevade ilmaennustus paneb kukalt kratsima
Merily ja Merten Loss — FOTO: TV3 Ausalt rahast Inspireeriv! Koroonakriisis ettevõtte loonud paar räägib, kuidas nad laste kõrvalt finantsvabaks said
TikToki otseülekanded lähevad üha õõvastavamaks — FOTO: 123rf TV3 uudised Mis toimub? TikToki videod lähevad aina õõvastavamaks
Kuldmuna gala õhtujuhid — FOTO: Karli Saul Seltskond GALERII | Kuldmunad on jagatud! Vaata, millised meeleolud pidulikul galal valitsesid
Kuidas leida soodsaim laen internetist — FOTO: Nordicbanks.ee Sisuturundus Kuidas leida soodsaim laen internetist: tutvuge võimalustega Nordicbanks.ee kaudu
Parimad robottolmuimejad — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Parimad robottolmuimejad: 2024. aasta ülevaade