EELROOG Retseptid 4-le Peidetud saladus küpsetatud kitsejuust / vaarika balsamico / peet / seedermänniseemned/ roheline Salat 50 g Lollo Rosso lehtsalat 100 g rukolat 100 g + 100 g peet (kollane ja punane) 25 g seedermänniseemneid 200 g pehme kitsejuust 4 viilu saia Luxvegi mikro-fenkol Siidrimarinaad: 1/2 tl Santa Maria vanillisuhkrut 1 pudel (kuiva) siidrit 10 g väsket ingverit 10 g jalapenot 1 suur pirn 2 spl kreemjat vaarikabalsamicot Salatikaste: 1 spl oliiviõli 15 g sidrunimahla sool natuke mett Rösti saiad, lõika kitsejuustust viilud ning aseta need saiale. Küpseta 180 kraadi juures ca 10 min. Samal ajal sega kokku salat: võta suurem peotäis rukola lehti ja lollo rossot, sega need läbi kastmega (sega omavahel oliiviõli, mesi sidrunimahl ja lisa maitse järgi soola). Valmista siidrimarinaad: pane keema siider, lisa hakitud jalapenod, vanillisuhkur, ingver. Kalla kuum marinaad kooritud ning viilutatud pirnile. Keeda peedid, jahuta ja lõika õhukesed viilud. Rösti seedermänniseemned. Aseta saiapadjal olevale kitsejuustule salat, lisa balsamico triibud ning kata imeõhukeste peedi viiludega. LAURI PEAROOG Sigurvänt sigur / küpsetatud valgehallitusjuust / Itaalia peekon / kartuli-seenepüree kurkumiga / Nopri trühvlijuust 25 g ingverit 4 tk sigurit 4tk Rakvere Itaalia või Ameerika peekonit 40 g Castello valgehallitusjuustu näpuotsaga kuivatatud oreganot Püree: 12 tk keskmist Laura kartulit 1/2 tl Santa Maria kurkumit 250 ml Nopri piima 100 g Nopri trühvlijuustu 1 suur mugulsibul 50 g metsaseeni pool tl Santa Maria aroomisoola maitse järgi Santa Maria musta pipart Lase vesi potis keema, lisa keevasse vette sigur, lase sellel keeda, kuni sigur on enam- vähem pehme. Kui sigur on keedetud, mähi kaks viilu sinki ümber siguri. Võta paar viilu valgehallitusjuustu ja laota need singi peale. Kata sigur õrna oregano kihiga ja aseta haudepotti, mille põhi on kaetud vähese veega. Pane potile kaas peale ja aseta see 200- kraadisesse eelsoojendatud ahju. Lase siguril ahjus küpseda ca 15 min. Samal ajal kui keedad sigurit, võid teise potiga panna tulele ka kooritud kartulid. Pärast keetmist kurna kartul ära ja aseta kaussi. Lase klaas piima kas potis või mikrolaineahjus keema ning lisa see kartulitega kaussi. Tambi kartulid, lisades kuuma piima. Prae seened ja sibul, maitsestades neid aroomisoola ja vähese pipraga. Lisa kartulipüreesse eelpraetud metsaseened ja sibula, samuti maitseks kurkumit. Aseta kartulipüree taldrikule, peale tõsta ahjust äsja valminud sigur, riivi peale trühvlijuustu. NELE-LIISI PEAROOG Siga lendab! krõbe seakõht / hapu õuna-fenkoli salat / juurselleripüree Liha 400 g Rakvere seakõht maitse järgi soola ja pipart Juursellerikreem 450 g juursellerit 50 g võid 150 g Nopri piima Salat 1 tk fenkol 1-2 tk värske jalopeno 15 g koriander 15 g ingver 1 sidruni mahl 8 tk kirsstomatit 1 spl mesi 1 tk õun 3 spl oliiviõli Maitses eelneval õhtul seakõht soola ja pipraga, tee terava noaga seakamarasse ruudud. Lase üleöö seista. Järgmisel päeval keeda seakõht ca 30 min. Võta seakõht potist välja ja aseta ahjuplaadile, kamar ülespoole ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 10 minutit või niikaua, kuni kamar läheb krõbedaks. Valmista juurselleri kreem. Koori ja tükelda väiksemaks juurseller, pane piima sisse keema, lisa näpuotsatäis soola. Keeda, kuni juurseller on pehme (ära piima kurna). Lisa sinna või ja püreesta saumikseriga. Valmista salat. Viiluta õhukeseks fenkol ja õun, haki jalapeno ja kirsstomat, riivi kooritud ingver, lõika kirsstomatid pooleks, sega kõik komponendid. Eraldi kausis sega kokku mesi, sidrunimahl ja oliiviõli ning vala salatile. Serveeri! MAGUSTOIT Prantsusepärane šokolaadikook vaarikakaste / vaniljejäätis / karamelline kreeka pähkel 200 g tume šokolaad 200 g võid 50g suhkur 4 tk muna 1 spl Tartu Mill jahu 1 spl konjak/brändi Vaarikakaste: 100 g külmutatud vaarikad 10 g piparmünt zelatiin 2g/ 1 zelatiinileht 1 tl Santa Maria vanillisuhkur 2 spl suhkur Karamelliseeritud kreeka pähkel: 30 g kreeka pähkel 2 tl suhkur 4 palli vanillijäätis Sulata potis või ja tume šokolaad, jahuta šokolaadimass. Vahusta kergelt terved munad. Jahtunud massile lisa jahu, suhkur ning viimasena vahustatud munad. Lisa aeglaselt segades pisut konjakit või brändit. Vala tainas vormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 12-15 min. Karamelliseeri pähklid: kuumuta pannil suhkur ja lisa kreeka pähklid, sega. Valmista vaarikakaste: sulata želatiin, püreesta Blendteci blenderis vaarikad ja piparmünt, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning nirista rahulikult segades sulatatud želatiin. Vispelda segu paksenemiseni. Serveerimine. Lõika koogist meelepärased tükid. Puista sellele karamelliseeritud pähkel. Peale aseta jäätisepall ja kata vaarikakastmega. Retseptid aitas täiuslikuks muuta:
Birgit ja Indrek Sarrap "Kolmeka" saates — FOTO: TV3 Kolmekas Birgit ja Indrek Sarrap perelisa saamisest: läbirääkimised olid mingi hetk
Eurovisioni lava 2023 aastal — FOTO: Silver Siilak Eurovision 2024 FOTOD JA VIDEO | Vaata, milline näeb välja tänavune Eurovisioni lauluvõistluse lava
Tallinna ühistransport — FOTO: Kiur Kaasik / Delfi Meedia TV3 uudised Kust leida 35 miljonit? Kriis ühistranspordi rahastamisega järjest süveneb
Pilt on illustratiivne. — FOTO: 123rf.com Päevakaja WHO: vaktsiinid on päästnud 50 aasta jooksul 154 miljonit elu!
10 riiki, kes panustavad kasiinodes kõige rohkem — FOTO: Betsafe Sisuturundus Mängu põnevus: 10 riiki, kes panustavad kasiinodes kõige rohkem
Frank Fruities — FOTO: Sisuturundus Sisuturundus Kingiideed emadepäevaks – jamavabad vitamiinid, mis pakatavad puuviljadest