Retseptid (arvestusega neljale) EELROOG Kreemjas seenesupp šampinjoni-carpaccio, cava vahu ja musta küüslaugu jäätisega Kreemjas seenesupp 250 g šampinjone 100 g kartulit 100 g porgandit 100 g sibulat 250 ml Nopri rõõska koort 300 ml Food Studio köögiviljapuljongit Santa Maria soola ja pipart 50 g võid Tükelda köögiviljad ja pruunista need õlis. Kui köögiviljad pruunistunud, vala kohe peale puljong ning keeda köögiviljad pehmeks. Püreesta köögiviljad Blendteci blenderis ja vala tagasi potti. Lisa 35%-line koor ja või, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta korraks keemiseni. Vispelda suppi enne serveerimist. Šampinjoni-carpaccio 50 g šampinjone natuke Oilio kõrvitsaõli soola ja pipart Viiluta seened ja aseta need serveerimiskausi põhja. Maitsesta kõrvitsaõli ja soolaga. Cava vaht 100 ml kvaliteetset hispaania cavat 1 munavalge soola Kuumuta potis cava. Lase sel jahtuda 50°C-ni, vispelda pidevalt segades ning munavalget lisades õhuliseks vahuks. Tee seda vahetult enne serveerimist. Musta küüslaugu jäätis 400 g piima 5 tk munakolllast 200 g Nopri rõõska koort 80 g musta küüslauku (kreemina) 1,5 tk želatiinilehte (leota vees) 1 tl sidrunimahla soola ja suhkrut maitse järgi Leota želatiinilehed külmas vees. Kuumuta potis rõõsk koor, piim ja maitseained 63°C-ni. Klopi sisse vaikselt valades munakollased, sidrunimahl ja musta küüslaugukreem (eelnevalt püreesta küüslauk: http://mustkuuslauk.ee). Lisa jahutatud želatiin pidevalt segades, vala mass vormi ja aseta sügavkülma -18°C. Kahe tunni pärast saad juba serveerida. Esimese käigu serveerimine: Aseta šampinjon-carpaccio nõu põhja, lisa musta küüslaugu jäätis ja vahuveini vaht. Supp serveeri lauas valades. PEAROOG Põrsatrio kartulirösti ja pohlageeliga Kartulirösti 400 g kartulit Laura 1 suur sibul 100 g kukeseeni 70 g Nõo suitsupeekonit 10 g Oilio õli soola ja pipart Riivi kartul ja pane külma vette seisma 1-2 tunniks. Kuivata kartul, maitsesta soola ja pipraga ning vormi sellest õhukene ring. Prae õlis mõlemalt poolt ca 4-6 minutit. Pruunista sibul, seened ja peekon, aseta need röstitud kartulile. Rebitud sealiha pastille (kogus on suurem, väiksemat teha ei soovita) 1 kg sea abaliha 3 küünt küüslauku 1 terve sibul 5 pikka vart tüümiani 100 ml Santa Maria BBQ kastet soola ja pipart 1 spl Muscovado suhkur 10 g suitsupaprika maitseainet 1 l Food Studio veisepuljongit 1 leht filotainast 1 muna 1 terve sidruni mahl Sega kokku maitseained BBQ kastmega, masseeri segu sealihale ja aseta kõik sügavasse ahjupotti, vala peale veiseliha puljong. Küpseta 6-8 h 130°C juures. Rebi liha lahti soojalt ja sega juurde küpsetamisel tekkinud kaste. Hiljem kui liha on jahtunud, pane see filotaigna ruudule ja keera kommiks. Määri munaga ja küpseta fritüüris 2-3 min. Roosa sisefilee torn 1 terve sea sisefilee 200 ml värsket apelsinimahla 3 küünt küüslauku 2 tüümiani vart 1 terve laimi koor 3 spl oliiviõli sool Sega kokku marinaad: õli, apelsinimahl, maitseained. Kata liha marinaadiga ja jäta ööpäevaks marineeruma. Grilli liha järgmisel päeval sütel igalt küljelt 2-3 min, küpseta seejärel ahjus 10 minutit (sõltub filee paksusest, testi küpsust liha sisetemperatuuri mõõtes, 65°C on hea). Grillitud karbonaadi lõiked 200 g seakaela 3 spl äädikat 2 suurt sibulat 100 ml Oilio õli natuke suhkrut ja soola Tee sealiha lõigetele marinaad segades kokku kõik komponendid, pane liha marineeruma minimaalselt 12 tunniks. Pruunista liha kuumal grillil, lase peale grillimist jahtuda 3-4 minutit, seejärel lõika ning serveeri. Garneering Pohlageel (või moos) Mini redis (soolakurk sobib ka) Grüne Fee till, maitseroheline MAGUSTOIT Kamareem purjus marjade, ahjušokolaadi ja maisitolmuga Kamakreem 300 ml Nopri keefiri 3 spl Tartu Milli kama 100 g Nopri toorjuustu 200 ml Nopri vahukoort poole laimi koor (õhukese riiviga) ½ tl Santa Maria vaniljesuhkrut 2 tl tuhksuhkrut Vahusta vahukoor ning maitsesta laimikoore, tuhksuhkru ja vaniljega. Sega hulka kama, keefir ja toorjuust. Vahusta kõike veel. Purjus marjad Kuumuta A Le Coq pirnisiider. Aseta marjad 2-3 h siidrisse seisma (60°C juures). Ahjušokolaad Aseta õhukese kihina kondiitri šokolaadi nööbid ahjuplaadile küpsetuspaberile. Küpseta ahjus ca 160°C juures 8-10 minutit. Jahuta ja tee näppude vahel katki. Hea maitse ja tekstuur garanteeritud. Magus maisitolm Kuivata konservmais kuivatis, blenderda tolmuks ja raputa läbi teesõela toidule. Kaunista magustoit besee ja melissiga. Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Tartu Turult!
Brigitte Susanne Hunt — FOTO: TV3 Seltskond Brigitte Susanne Hunt avaldas, millal ta on valmis emaks saama
Jan Uuspõld alkoholiprobleemist — FOTO: TV3 Kolmekas Jan Uuspõld alkoholismist: oma probleemidega tegelemine on rõvedam kui rentslis ärkamine
Pilt on illustreeriv — FOTO: 123RF Päevakaja Psühholoog: elus hakkama saamise eelis on neil lastel, kelle puhul tehakse just seda
Kristjan Jõekalda, Taavi Libe ja Marek Lindmaa — FOTO: TV3 kollaaž Seltskond ÜLEVAADE | Vaata, millise armastatud TV3 staariga sina oma sünnipäeva jagad!
10 riiki, kes panustavad kasiinodes kõige rohkem — FOTO: Betsafe Sisuturundus Mängu põnevus: 10 riiki, kes panustavad kasiinodes kõige rohkem
Frank Fruities — FOTO: Sisuturundus Sisuturundus Kingiideed emadepäevaks – jamavabad vitamiinid, mis pakatavad puuviljadest