Reklaam sulgub sekundi pärast

Ott Lepland

Retseptid (arvestusega neljale) EELROOG Kreemjas seenesupp šampinjoni-carpaccio, cava vahu ja musta küüslaugu jäätisega Kreemjas seenesupp
  • 250 g šampinjone
  • 100 g kartulit
  • 100 g porgandit
  • 100 g sibulat
  • 250 ml Nopri rõõska koort
  • 300 ml Food Studio köögiviljapuljongit
  • Santa Maria soola ja pipart
  • 50 g võid
Tükelda köögiviljad ja pruunista need õlis. Kui köögiviljad pruunistunud, vala kohe peale puljong ning keeda köögiviljad pehmeks. Püreesta köögiviljad Blendteci blenderis ja vala tagasi potti. Lisa 35%-line koor ja või, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta korraks keemiseni. Vispelda suppi enne serveerimist. Šampinjoni-carpaccio
  • 50 g šampinjone
  • natuke Oilio kõrvitsaõli
  • soola ja pipart
Viiluta seened ja aseta need serveerimiskausi põhja. Maitsesta kõrvitsaõli ja soolaga. Cava vaht
  • 100 ml kvaliteetset hispaania cavat
  • 1 munavalge
  • soola
Kuumuta potis cava. Lase sel jahtuda 50°C-ni, vispelda pidevalt segades ning munavalget lisades õhuliseks vahuks. Tee seda vahetult enne serveerimist. Musta küüslaugu jäätis
  • 400 g piima
  • 5 tk munakolllast
  • 200 g Nopri rõõska koort
  • 80 g musta küüslauku (kreemina)
  • 1,5 tk želatiinilehte (leota vees)
  • 1 tl sidrunimahla
  • soola ja suhkrut maitse järgi
Leota želatiinilehed külmas vees. Kuumuta potis rõõsk koor, piim ja maitseained 63°C-ni. Klopi sisse vaikselt valades munakollased, sidrunimahl ja musta küüslaugukreem (eelnevalt püreesta küüslauk: http://mustkuuslauk.ee). Lisa jahutatud želatiin pidevalt segades, vala mass vormi ja aseta sügavkülma -18°C. Kahe tunni pärast saad juba serveerida. Esimese käigu serveerimine: Aseta šampinjon-carpaccio nõu põhja, lisa musta küüslaugu jäätis ja vahuveini vaht. Supp serveeri lauas valades. PEAROOG Põrsatrio kartulirösti ja pohlageeliga Kartulirösti
  • 400 g kartulit Laura
  • 1 suur sibul
  • 100 g kukeseeni
  • 70 g Nõo suitsupeekonit
  • 10 g Oilio õli
  • soola ja pipart
Riivi kartul ja pane külma vette seisma 1-2 tunniks. Kuivata kartul, maitsesta soola ja pipraga ning vormi sellest õhukene ring. Prae õlis mõlemalt poolt ca 4-6 minutit. Pruunista sibul, seened ja peekon, aseta need röstitud kartulile. Rebitud sealiha pastille  (kogus on  suurem, väiksemat teha ei soovita)
  • 1 kg sea abaliha
  • 3 küünt küüslauku
  • 1 terve sibul
  • 5 pikka vart  tüümiani
  • 100 ml Santa Maria BBQ kastet
  • soola ja pipart
  • 1 spl Muscovado suhkur
  • 10 g suitsupaprika maitseainet
  • 1 l Food Studio veisepuljongit
  • 1 leht filotainast
  • 1 muna
  • 1 terve sidruni mahl
Sega kokku maitseained BBQ kastmega, masseeri segu sealihale ja aseta kõik sügavasse ahjupotti, vala peale veiseliha puljong. Küpseta 6-8 h 130°C juures. Rebi liha lahti soojalt ja sega juurde küpsetamisel tekkinud kaste. Hiljem kui liha on jahtunud, pane see filotaigna ruudule ja keera kommiks. Määri munaga ja küpseta fritüüris 2-3 min. Roosa sisefilee torn
  • 1 terve sea sisefilee
  • 200 ml värsket apelsinimahla
  • 3 küünt küüslauku
  • 2 tüümiani vart
  • 1 terve laimi koor
  • 3 spl oliiviõli
  • sool
Sega kokku marinaad: õli, apelsinimahl, maitseained. Kata liha marinaadiga ja jäta ööpäevaks marineeruma. Grilli liha järgmisel päeval sütel igalt küljelt 2-3 min, küpseta seejärel ahjus 10 minutit (sõltub filee paksusest, testi küpsust liha sisetemperatuuri mõõtes, 65°C on hea). Grillitud karbonaadi lõiked
  • 200 g seakaela
  • 3 spl äädikat
  • 2 suurt sibulat
  • 100 ml Oilio õli
  • natuke suhkrut ja soola
Tee sealiha lõigetele marinaad segades kokku kõik komponendid, pane liha marineeruma  minimaalselt 12 tunniks. Pruunista liha kuumal grillil, lase peale grillimist jahtuda 3-4 minutit, seejärel lõika ning serveeri. Garneering
  • Pohlageel (või moos)
  • Mini redis (soolakurk sobib ka)
  • Grüne Fee till, maitseroheline
MAGUSTOIT Kamareem purjus marjade, ahjušokolaadi ja maisitolmuga Kamakreem
  • 300 ml Nopri keefiri
  • 3 spl Tartu Milli kama
  • 100 g Nopri toorjuustu
  • 200 ml Nopri vahukoort
  • poole laimi koor (õhukese riiviga)
  • ½ tl Santa Maria vaniljesuhkrut
  • 2 tl tuhksuhkrut
Vahusta vahukoor ning maitsesta laimikoore, tuhksuhkru ja vaniljega. Sega hulka kama, keefir ja toorjuust. Vahusta kõike veel. Purjus marjad Kuumuta A Le Coq pirnisiider. Aseta marjad 2-3 h siidrisse seisma (60°C juures). Ahjušokolaad Aseta õhukese kihina  kondiitri šokolaadi nööbid ahjuplaadile küpsetuspaberile. Küpseta ahjus ca 160°C juures 8-10 minutit. Jahuta ja tee näppude vahel katki. Hea maitse ja tekstuur garanteeritud. Magus maisitolm Kuivata konservmais kuivatis, blenderda tolmuks ja raputa läbi teesõela toidule. Kaunista magustoit besee ja melissiga.   Toidud aitas täiuslikuks muuta: Menüü jaoks kõige parema tooraine saad Tartu Turult!