Reklaam sulgub sekundi pärast

Sandra Vabarna

retseptid 4-le EELROOG AMUSE BUCHE Focaccia / pesto ürtidest Focaccia
  • 300 ml leiget vett
  • 500 g nisujahu
  • 6 g pärmi
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut
Katteks
  • 3 küünt küüslauku
  • 3 spl õli
  • rosmariini
  • soolahelbeid
Soolasidrun: sidrunikoore sektorid soolatada Pesto
  • 50 g basiilik
  • 20 g leeskputk
  • 50 g käharkapsas
  • 2 tk küüslauguküüs
  • 200 g Nopri Talujuust Eksklusiiv
  • 150 g peotäis röstitud, kooritud maapähkleid
  • 200 ml Virgin ekstra oliiviõli
  • 0,5 tl sool
Tomati-soolakurgi salat
  • 100 g tomat
  • 100 g soolakurk
  • 50 g vinnutatud tomatid
  • 2 spl õli
Maitsesta soola ja pipraga. Sega. Kaste: tilliõli
  • 50 g värske till
  • 150 ml Virgin ekstra oliiviõli
Maitsesta soolaga. Valmistamine: Sega focaccia taigna komponendid, pane tainas kaussi ning lase toatemperatuuril rätiku all kerkida 1,5 tundi. Kui tainas on kerkinud, lükka see laual kätega laiali, vajuta sõrmedega lohud. Lisa peale rosmariin, küüslauk, soolahelbed, riivi soolatud sidrunikoort, lisa leeskputke õied. Lase enne ahju panekut veel 1,5 tundi kerkida. Küpseta eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 15-20 min. Võta ahjust välja ja piserda peale oliiviõli ja tsipake soola. Tükelda tomati ja soolakurgi salati komponendid peeneks, lisa õli. Pesto jaoks tükelda juust, lisa ka teised komponendid ning blenderda. Kastme jaoks blenderda õli ja till koos soolaga kõrgetel pööretel. Jahuta maitseõli kiiresti jäävannis. Serveeri. PEAROOG Kompostis küpsetatud sibul suitsune kartulivaht / grillitud lehtkapsas/ kukeseened / soolakurk
  • 500 g kartul (100 g jäta frittimiseks)
  • 1 pdl õli frittimiseks
  • 100 g või
  • 200 ml 35% rõõsk koor
  • 2 tk sibul
Kukeseened
  • 100 g kukeseened
  • 10 g Virgin ekstra oliiviõli
  • 40 g või
  • 50 g soolakurk
  • 100 g kodujuust
  • 30 g lehtkapsas
Valmistamine: Kartulipüree: Keeda kooritud kartul soolvees pehmeks. Tambi kartul püreeks ja pressi läbi sõela. Lisa või ja vispelda madalal kuumusel uuesti koos 35% koorega. Pane kartulikreem sifooni ja lisa gaas ning serveeri kartulivaht sifoonist. Frittimiseks lase kartul riivist läbi spagetiks ja pane kohe külma vette. Nipp: külmas vees eraldub kartulist tärklis ning kartul jääb pärast friteerimist krõbedam. Nõruta kartuli spagetid ja kuivata kergelt, fritieeri kuumas õlis, kuni ribad on kuldpruunid ja krõbedad. Kukeseened: Pruunista kukeseened pannil kuumas õlis ning maitsesta soolaga. Lõpuks lisa või ja kuumuta veel ca 2 minutit. Täidetud soolakurgid: Lõika soolakurgist ribad, täida soolaga maitsestatud kodujuustuga ning keera rulli. Sibulad: Poolita sibulad ning grilli, hiljem eralda serveerimiseks sibulad kihiti ning täida kukeseentega. Lehtkapsas: grilli lehtkapsas, määri õliga ning küpseta kergelt grillil, raputa üle soolaga, aseta kukeseene salatile. Sinna peale lisa kartulivaht. Lisa kõige peale frititud kartulispagetid ja kaunista leeskputke õitega. MAGUSTOIT Marjakreem kitsepiima-jogurti jäätis / soolatud munakollane Sidruni- ja kirsikreem
  • 500 g värsked kirsid
  • 2 tk sidrun (mahlaks)
  • 100 g suhkur
  • Maitsestamiseks: vanillipasta, sool
Kitsepiimajäätis
  • 1 l kitsepiim
  • 500 ml 35% rõõsk koor
  • 200 g suhkur
Peale riivimiseks: soolatud munakollane
  • 1 tk munakollane
  • meresool
Valmistamine Keeda kivideta kirsid ja suhkur madalal temperatuuril koos sidrunimahla ja riivitud sidruni koorega kokku (s.t ca 1 tund, kuni algsest mahust on alles pool). Blenderda: tulemus on paks kreemjas kreem. Valmista kitsepiimast, suhkrust ja 35% koorest jäätis. Kasuta selleks kodust jäätisemasinat. Peale: vaarikad, mustikad, mündioksad, besee, soolatud munakollane. Soolatud munakollane: aseta munakollane meresoolale seisma umbes 12 tunniks, siis vaheta poolt ja lase veel siesta 12 tundi (külmikus). Aseta nüüd muna kuivatisse ja lase seal 8 tundi kuivada. Kuivatatud munakollane riivi magustoidule õhukese riiviga. Serveeri!   Toidud aitas täiuslikuks muuta: