Joel Ostrati suur õhtusöök

Taavi Immato

Reedeti 20.00

19.03.2021

RETSEPTID 4-le

EELROOG

Singapur

kinoa / lõhe / kurgi kaaviar / wakame / marineeritud ingver / rohke köögivili

Salat

  • 50 g redis    
  • 100 g värske kurk                                                                                     
  • 100 g porgand
  • 30 g marineeritud ingver
  • 30 g toores must kinoa
  • maitse järgi mikroürdid
  • näpu otsaga igasse portsjonisse seesamiseemne mix
  • 5-7 lehte värsket koriandrit

 

Avokaadokreem

  • 200 g avokaado                                                                                       
  • 1 spl sidrunimahl
  • maitseks sool

Valmistamine:        

Püreesta avokaado koos sidrunimahla ja soolaga kreemjaks vahuks.                                       

 

Kaste

  • 1 spl sojakaste                                                                                      
  • 1 spl laimimahl
  • 2 spl kerge majonees
  • 1 tl Sriracha tšillikaste
  • ettevaatlikult natuke seesamiõli
  • 1 tl mesi

Valmistamine:

Sega komponendid kokku ja maitse. Lisa vajadusel oma maitse järgi komponente juurde, kuni oled saavutanud maksimaalselt hea tulemuse.

 

Lõhe

  • 200 g lõhe
  • maitse järgi sool
  • 1 spl sojakaste
  • maiste järgi suhkur
  • maitse järgi valge pipar
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 tl Sriracha tšillikaste

Valmistamine:

Sega kõik komponendid omavahel ja masseeri lõhele peale. Lase lõhel marineeruda külmas 1-2 tundi. Lõika kalast pisikesed kuubikud ja serveeri.

 

Kurgi kaaviar

  • 300 g värske kurk                                                                                               
  • 300 ml õli
  • 1 leht želatiin

Valmistamine:

Värske kurgi mahla saad mahlapressi või blenderiga. Aja saadud mahl läbi sõela ja pane potti. Kuumuta mahla kuni 50 kraadini ja lisa želatiin. Lase jahtuda. Aseta õli kaussi ning seejärel sügavkülma hanguma. Õli peab olema paksem, kuid mitte täielikult külmunud. Nüüd lase pipetiga kurgivedelikku hangunud külma õlisse. Õlisse tekivad väiksed kurgivee pallikesed. Lase natuke aega neil seista. Kurna õli läbi sõela, et saaksid kurgi kaaviari kätte.

Serveeri poke salat kihiti komponente taldrikusse ladudes. Naudi!

 

PEAROOG

Redang

krevetid / karri / riis

Krevetid

  • 300 g hiidkrevetid                                                  
  • või praadimiseks

Valmistamine:

Prae krevetid pannil võiga. Maitsestamiseks võist piisab!

 

Riis

  • 200 g riis                                                                                     
  • 50 g India pähkel
  • 10 g mustad seesamiseemned
  • 1 tl sool
  • maitseks paprikapulber                                                                  

Valmistamine:

Keeda riis pehmeks ja serveeri mustade seesamiseemnetega.

Riisi peale puista pannil kuumutatud india pähklit, mis on paprikapulbriga maitsestatud.

 

Karri

  • 2 keskmist sibulat                                                                                  
  • 1 tk küüslauk
  • pöidla suurune ingverijupp
  • 1 spl punane karri
  • 400 ml kookospiim
  • 10 lehte värske koriander
  • 100 g porgand
  • 1 tk laim
  • 30 g spinat
  • 30 ml maitsestamata jogurt
  • Fazeri Lapi leib kaeraga

Valmistamine:

Tükelda küüslauk, ingver, sibul ja porgand pisikeseks. Pruunista köögiviljad õlis ja lisa karri pasta ning kookospiim. Maitsesta kaste soola, laimimahla ja koriandriga (koriander lisa kõige lõpus.).

Doseeri kõike just enda maitse järgi, ole karripastaga ettevaatlik. Maitses võiks olla tunda karrit, ingverit, küüslauku ja mõnusat laimi. Koriandri värskus saadab kenasti kõike lõpuakordina. Enne serveerimist lisa karrisse värske spinat, sega see kastmesse vahetult enne serveerimist. Lisa laimimahla ja tee viimane maitsestamine, kuni oled lõpptulemusega rahul.

Serveeri riisi ja praetud Fazeri lapi leivaga. Kastmepudelist lase serveerides karri peale maitsestamata jogurtist triibud. Jogurt leevendab kenasti karri vürtsi.

 

DESSERT

Tagasi koju

brita / marjad / passion 

Koogipõhi

  • 2 tk munakollane
  • 2 tk muna
  • 160 g võid
  • 160 g nisujahu
  • 1,5 dl suhkur
  • 2 tl küpsetuspulber

 

Beseekiht

  • 4 tk munavalge
  • 2 dl suhkur
  • 1 dl mandlilaastud

 

Kreem

  • 3 dl 35% vahukoor
  • 250 g toorjuust
  • 0,5 dl suhkur
  • 1 pakk vaniljepuding (Tere)

 

Kaunistuseks

  • erinevad marjad
  • piparmündilehed
  • peedipulber

Valmistamine:

Sega jahu küpsetuspulbriga ja sulata või. Eralda munakollased ja -valged.

Mikserda munakollased ja kaks tervet muna suhkruga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirust, nirista sisse sulanud või, jätka vahustamist, kuni mass on ühtlane. Lisa kahes osas jahu-küpsetuspulbrisegu ja mikserda mass ühtlaseks. Võta kaks 24 cm lahtikäivat koogivormi, kata küpsetuspaberiga ja määri võiga. Jaga tainas võrdselt kahte vormi.

Beseekihi tegemiseks mikserda munavalged pehmeks vahuks. Nirista sisse suhkur ja jätka vahustamist, kuni munavalgemass on tugev. Jaga besee kaheks ja tõsta pool ühte vormi, teine pool teise vormi, raputa mõlemale kihile peale mandlilaastud.

Küpseta põhjasid ükshaaval 180 C ahjus umbes 30 minutit. Katsu, kas munavalge kiht on pealt krõbe – siis on kook valmis. Eemalda vormist ja aseta jahtuma.

Kreemi tegemiseks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toorjuustu ja sega juurde vaniljepuding.

Tõsta üks koogipõhi serveerimisalusele ning kata 1/2 kreemi ja viilutatud maasikatega. Tõsta peale teine koogi kiht ja toimi samamoodi.

Kaunista kook maasikate ja piparmündilehtedega. Kook muutub eriti maitsvaks ja mahlaseks, kui on saanud külmikus üleöö puhata.

 

Toidud aitas täiuslikuks muuta: