Reklaam sulgub sekundi pärast

6. saate retseptid

1. Liina kukeseene-suvikõrvitsa pirukas 100g Alma Eesti võid 3 dl jahu (Veski Mati) 50g riivjuustu Soola Külma vett Täidis: 300g kukeseeni 1 väiksem suvikõrvits 1 porru 150g riivjuustu 400ml Alma vahukoort 4 muna Soola, pipart Praadimiseks Alma Eesti võid   2. Sandra “SANDY” Põhi: 375g porgandit 3 toasooja muna 150g suhkur näputäis soola 180g jahu (Veski Mati) 1,5tl küpsetuspulbrit 1,5tl vaniljesuhkur 75g toiduõli Kreem: 320g toasooja Viola toorjuustu 33g Alma hapukoort 66g suhkur 2tl vanilli 3 laim Võikreem: 75g toasooja Alma Eesti võid 170g tuhksuhkur 2spl Alma vahukoor Fondant: õli (kausi õlitamiseks) 93g valgeid vahukomme 167g tuhksuhkur Alma Eesti või (käte määrimiseks) toiduvärve Kaunitus: must martsipan, pärlid   3. Noeli autoportree 3 muna 15 g küpsetuspulbrit 50 g mandlijahu Näputäis soola Pool vaniljekauna 90g päevalilleseemneõli 300g + 18 g jahu (Veski Mati) 180g + 150g suhkrut 300g porgandeid Alma Eesti või 300g valget suhkru fondanti 200g beezi suhkru fondanti 1 apelsin Tuhksuhkur Šokolaaditahvel Alma täispiim 250ml 18g kartulitärklis 2 sidrunit 3 munakollast 1. Koori ja riivi porgandid ja pane sõelale üleliigsest veest tilkuma. 2.Pane köögikombaini 3 muna ja lisa sinna ka kohe 180g suhkurt ja soola, pane segama keskmisel kiirusel. 3.Sõelu ühte kaussi 300g jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber ja sega kõik hästi läbi. 4.Hakka lusikas haaval jahude segu lisama köögikombaini. 5.Kui jahu on pandud lisa vanilje kauna seemned ja siis aeglaselt õli, lase seguneda kuni tuleb ilus ja ühtlane tainas. 6. Kui tainas on hästi läbi segatud lisa lusikaga käsitsi segades porgandid ja pane 24 cm laiusesse või ja jahuga kokku määritud koogivormi ja pane 45 minutiks eelsoojendatud 180 kraadisesse ahju. 7.Et teha kreemi, koori ühelt sidrunilt koorijaga koore kollane osa ja pane piimaga potti keskmisele kuumusele käesoojaks soojenema. 8. Pane ühte kaussi munakollased, 150g suhkur ja seda hästi vispliga läbi, lisa ka sõelutud jahu ja tärklis, sega hästi läbi ja lisa käesoe piim ja sega uuesti. 9. Võtta üks pott ja pane segatud mass läbi sõeludes potti ja hakka seda keskmisel kuumusel paksendama (alati segades), kuni tuleb ilus ja paks kreem mille paned pärast kaussi jahtuma. 10.Kui kook on valmis, peab see maha jahtuma ja siis lõika see mahajahtunult pooleks, et tekkiks kaks korrust. 11. Pane koogi keskele kreemi ja apelsiini tükke ja katta ka kook pealt ja külgedelt kreemiga. 12. Rulli valge suhkru fondant ja katta sellega kook. 13. Rulli ka beezikas suhkru fondant ja lõika sealt välja oma nägu. 14.Pane natukene fondandi peale kreemi liimina ja liimi nägu valgele pinnale. 15.Võtta šokolaad ja lõika sealt koorijaga välja juukse lokkid ja liimimiseks neid fondandile lisa ka selleks kreemi.   4. Kristiina "Kunstniku autoportree" Biskviitpõhi: 3 suurt muna 90 g suhkrut 85 g jahu (Veski Mati) 15 g maisitärklist 20 g Alma Eesti võid soola Ahjutemperatuur 170 kraadi, pöördõhk. Küpsemisaeg ca 25 min. Vormi läbimõõt 24 cm. Kata lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri pealt võiga. Kasuta toasooje mune! Sulata või ning jäta jahtuma. Sõelu kokku jahu, maisitärklis ja sool. Sõelu segu ka teist korda läbi. Klopi munad kergelt suhkruga läbi ning seejärel aseta kauss kuumaveevanni. Mikserda keskmisel kiirusel kuni saavutad 42 kraadise soojuse. Edasi mikserda 7 minutit kuni saad paksu, koheva, tihke, helekollase vahu. Ettevaatlikult sõelu munavahule hulka 1/3 jahusegu. Sega alt üles tõstetega jahu munavahu hulka. Seejärel korda segamist ülejäänud jahuga kaks korda. Väldi ülesegamist. Kõige lõpuks lisa või, niristades see ringiratast kausi ääri mööda taignasse. Sega kergelt ja tõsta vormi ning küpseta, ilma ahju vahepeal avamata. Valmis biskviit on pealt helepruun ning ääred on just lahti löömas. Lase vormis jahtuda kuni tund. Jahtunud biskviit lõika kolmeks. Kohupiima-toorjuustu-vahukoorekreem 300 g kohupiimapastat 300 g Viola toorjuustu 250 ml Alma vahukoort suhkrut, jahvatatud kardemoni, vahukooretugevdajat (1 pk) Vahusta kohupiim ja toorjuust suhkrutega, lisa edasi vahustades vahukoor. Mustikavõie 150 g metsmustikaid (sobivad ka külmutatud) 130 vett 0,5 dl suhkrut 1 spl mahesidrunimahla 5 ml agar-agarit Keeda marjad veega. Purusta saumiksriga ja suru segu läbi sõela. Lisa agar-agar ja suhkur ning pane pott taas pliidile. Lase segul aeg-ajalt segades keema tõusta. Jahuta segu. Kaunistuseks ja koogi vahele: ca 500 g kultuurmustikaid, Põldmarju (pampleid), põldmarjamoosi, martsipani Šokolaadiglasuur: 100 g tumedat šokolaadi (Bitter), 150 g vahukoort Tordi kokkupanek: Lõika biskviit kolmeks kihiks. Esimese kihi vahele pane mustikavõie, seejärel kohupiima-toorjuustu-vahukoorekreem ning kultuurmustikad. Teise kihi vahele põldmarjamoos, osa kreemist ja põldmarjad. Kata tort kreemiga. Kaunista üks pool tordist martsipaniga. Teine pool kata šokolaadiglasuuriga. Glasuurile paiguta põldmarjad, kultuurmustikad, punase sõstra kobarad.